Abdi İbrahim Yeşil Nokta Ödülü’nü Layık Görüldü
Abdi İbrahim Yeşil Nokta Ödülü’nü Layık Görüldü
Bizi Takip Et
Yenilikçi ürün ve hizmetleri, cesur ve öncü girişimleriyle, dokunduğu hayatları iyileştirmek için tutkuyla çalışan Abdi İbrahim aynı zamanda doğayı da iyileştiriyor. Çevreye duyarlı çalışmalarıyla dikkat çeken Abdi İbrahim, bir ilke imza attı ve ÇEVKO Vakfı tarafından düzenlenen Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri Yarışması’nda, Yeşil Nokta Sanayi Ödülü’nü kazandı.
105 yıldır dokunduğu hayatları iyileştirmek için çalışan Abdi İbrahim, doğayı da iyileştiriyor. Şirket, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından, Yeşil Nokta markasını kullanan ve sürdürülebilir hayata katkılarıyla öne çıkan Türkiye’nin önde gelen yerli ve uluslararası firmaları arasında, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri Yarışması’nda, Atık Yönetimi ve Uygulamaları kategorisinde “Abdi İbrahim’in Doğayı İyileştiren Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları” projesi ile Yeşil Nokta Sanayi Ödülü’nü kazandı.
Türkiye’de sayıları gittikçe artan “Yeşil Nokta” üyelerinin, geri kazanım konusunda yasal sorumluluklarının ötesinde gerçekleştirdikleri örnek çalışmaları kamuoyuna duyurup, benzer çalışmalar yürüten firmaları da özendirerek teşvik etmeyi hedefleyen “Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri”nde, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketleri yarıştı. Düzenlenen ödül töreninde Abdi İbrahim adına ödülü Abdi İbrahim Teknik Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Altuğ Uysal ve Abdi İbrahim Çevre, Sağlık ve Güvenlik Müdürü Fatma Yalçın aldı.
Altuğ Uysal yaptığı konuşmada, Abdi İbrahim’in yaklaşık 105 yıldır dokunduğu hayatları iyileştirirken çevreyi korumaya büyük özen gösterdiğini ve faaliyetlerini sürdürürken doğayı da iyileştirdiğini söyledi. Altuğ, ödülü kazanmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Fatma Yalçın ise yaptığı konuşmada 1912’de başlayan iyileştirme yolculuğuna devam eden Abdi İbrahim’in faaliyetlerini sürdürürken çevreyi gelecek nesillerden ödünç alınan bir miras olarak görüp bu doğrultuda hareket ettiğini dile getirdi. Yalçın, “Tüm süreçlerimizde çevrenin korunmasını ve doğal kaynakların etkin kullanılmasını ön planda tutuyoruz. Çalışanlarımızla birlikte tasarruf projeleri geliştirip uyguluyoruz. Atıkları sıfıra indiren teknolojiler kullanıyoruz. Etkin atık yönetimi ile atıklarımızı çevre ve gelecek için en faydalı haliyle yönetmeye çalışıyoruz” dedi.
Abdi İbrahim Üretim Tesisleri’nde etkin atık yönetim politikaları ile 2012-2015 yıllarında üretim miktarında yüzde 1 değişiklik olmasına karşın geri dönüştürülebilir atıkların yüzde 32, tehlikeli atıkların ise yüzde 15 oranında azaldığına dikkat çeken Yalçın, “Çevre eğitimleri sayesinde çalışanların önerdiği tasarruf projeleri hayata geçirilerek toplam 1.196.487 kwh elektrik, 128.277 m3 doğal gaz, 46.572 m3 su tasarrufu sağlanmış, 1.956 kg kimyasal kullanımı ile 951 kg tehlikeli atık, 955 kg plastik atık ve 9.797 kg kâğıt atık miktarı azaltılmıştır. Gerçekleşen su tasarrufu ile 3.105 evin bir aylık, 257 evin bir yıllık su ihtiyacı; elektrik tasarruf çalışmaları ile 1.000 kişilik bir yerleşkenin bir yıllık enerji ihtiyacı karşılanmıştır. Atık su arıtma tesisinde MBR (Membran Bio Reaktör ) teknolojisi kullanılarak arıtma çamuru atığı sıfıra indirilmiş, çıkış suyu kalitesi yüzde 50 daha fazla iyileştirilmiştir” diye konuştu.
İçeriği Paylaşın