Abdi İbrahim’den 110 Görme Engelli Öğrenciye Akıllı Baston
Abdi İbrahim, kuruluşunun 110. yılında anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak 110 görme engelli öğrencinin WeWalk akıllı bastona kavuşmasını sağladı.
Bizi Takip Et
Abdi İbrahim, görme engelli öğrencilere yönelik çok anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Young Guru Academy (YGA) ve WeWalk iş birliğinde gerçekleşen projede, 110 görme engelli öğrenciye WeWalk akıllı baston bağışı yapıldı. İstanbul Akasya’da bulunan KidZania’da düzenlenen etkinlikte, öğrenciler eğlenirken meslekleri öğrenme deneyimiyle hem keyifli zaman geçirdi hem de akıllı bastonlarına kavuştu.
110 GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİYE AKILLI BASTON BAĞIŞLANDI
Etkinlikte konuşan Abdi İbrahim CEO’su Dr. Süha Taşpolatoğlu şunları söyledi
“Günlük hayatta engelli bireylerin karşılaştıkları sorunların ortadan kaldırılması hem kurumlara hem bireylere bazı sorumluluklar yüklüyor. Türkiye’nin iyileştiren gücü Abdi İbrahim olarak biz de daha iyi bir dünya için kendimizi sorumlu hissediyor, 110 yıldır bu uğurda çalışıyoruz. Tam olarak kimliğimizi yansıtan bir projeyi hayata geçirmiş olmaktan ötürü büyük mutluluk duyuyoruz. Değerli proje ortağımız YGA ve WeWalk ile bizlere kapılarını açan KidZania’nın destekleriyle Abdi İbrahim olarak, kuruluşumuzun 110’uncu yılı anısına, 110 öğrencimize akıllı bastonlarını armağan ettik. WeWalk Akıllı Baston Projesi, Abdi İbrahim gönüllülerimizin attığı iyilik tohumlarıyla kök saldı. Sosyal projelerimizde gönüllülük çok değer verdiğimiz bir fayda alanı. İlk aşamada Abdi İbrahim çalışanları, 44. İstanbul Maratonu’nda bu proje için koşarak, 10 öğrencimizin akıllı baston ihtiyacını karşılayacak bir kaynağı temin ettiler. Abdi İbrahim olarak, çalışma arkadaşlarımızın iyilik için attıkları bu adımları sahiplenmeye karar verdik ve toplanan bağışların üstüne eklediğimiz kaynakla projenin kapsamını 110 öğrencinin yaşamını kolaylaştıracak hale getirdik. Görme engelli öğrencilerin, yaşamlarına her alanda fayda sağlayacak böyle bir teknolojiyle buluşmalarına destek vermekten çok mutluyuz. Abdi İbrahim olarak bundan böyle de aklımızla, kalbimizle daima iyiliğin peşinde koşmaya devam edeceğiz.”
"WEWALK OLARAK HEDEFİMİZ, TÜM GÖRME ENGELLİ BİREYLERİN HAYATIN HER ALANINA KATILIMI"
WeWalk Kurucu Ortağı Kürşat Ceylan şunları söyledi:
“Erken yaşta WeWalk akıllı baston ile tanışan öğrenciler hem bağımsız hareket becerilerini geliştiriyor hem de teknolojiyi etkin kullanmaya başlıyorlar. Bu sayede; özgüvenleri ve sosyal hayata katılımları artıyor. Biz de WeWalk ekibi olarak bu amaçla, tüm görme engellilerin sosyal ve iş hayatına tam ve eşit katılımları için çalışıyor, teknolojiler üretiyoruz. Bu yolculukta bizimle birlikte yürüyen Abdi İbrahim'e ve ekibine teşekkür ediyor, diğer şirketleri de destek olmaya davet ediyoruz.”
KİDZANİA OLARAK EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ
KidZania İstanbul CEO’su Ebru Timur ise şöyle dedi:
“Çocuklar Ülkesi KidZania, tüm çocukların eğlenirken öğrenebilecekleri, her çocuk için erişilebilir bir dünyaya sahip olmaları amacıyla kuruldu. Kuruluşumuzdaki bu eşsiz amacımızı ‘KidZania her çocuğun hakkı’ felsefemizle destekliyor ve KidZania’da her çocuğun özgürce dilediği mesleği deneyimleyebilmesi için çalışıyoruz. Böylesi anlamlı bir projeye ev sahipliği yapmaktan dolayı da büyük mutluluk duyuyoruz.”
GÖRME ENGELLİ BİREYLERE CESARET VEREN BİR PROJE
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hakan Özdemir de projeye desteği için Abdi İbrahim’e teşekkür ederek şöyle konuştu:
“Göz hekimleri için en özel hikâye şüphesiz bir çocuğu karanlıktan kurtarıp onu ışığa kavuşturmaktır. Yalnız bugünü değil geleceği de iyileştirmiş olursunuz. Ancak maalesef bu her zaman mümkün olmuyor. Sadece İstanbul’da 40 binden fazla görme engelli birey olduğu tahmin ediliyor. Ve bu bireylerin %95’i haftada bir kez bile evinden çıkamıyor. Görme engelli vatandaşlarımızın karanlık dünyasına renk katan ve onlara cesaret veren WeWalk akıllı baston projesi bu nedenle büyük önem taşıyor. Bu vesileyle tüm WeWalk ekibine ve bu anlamlı projeye destek veren Abdi İbrahim ailesine teşekkürlerimi sunarım.”
WEWALK AKILLI BASTON HAKKINDA
TIME dergisi tarafından yılın icadı seçilen, yerli girişim WeWalk tarafından geliştirilen Akıllı Baston, görme engellilerin daha güvenli ve kolay hareket etmesi için ülkemizde tasarlanmış ve geliştirilmiştir.
Görme engellilerin kullandığı beyaz bastonlar ile yerdeki engelleri algılamak mümkün iken, baş seviyesindeki engeller algılanamıyor. WeWalk akıllı baston bel üzerindeki engelleri de titreşimle haber veriyor.
Ayrıca, cep telefonlarının sesli destek özelliklerinin görme engellilerin hayatını kolaylaştırmasına rağmen, bir elde baston bir elde telefon ile sokakta yürümek zorlayıcı olabiliyor. Bu sebeple WeWalk; akıllı cihazlar ile bastonu birleştiren bir cihaz olarak, Türk mühendisler tarafından geliştirildi.
WeWalk; erişilebilir navigasyon haritası ile baston üzerinden verdiği sesli yönlendirmelerle, görme engelli bireyi gideceği rotada yönlendiriyor. USB girişinden şarj edilebilen batarya, engelleri algılayan ultrasonik sensör, titreşimli uyarı motorlarının yanında, dokunmatik yüzeyi ve bluetooth bağlantısı sayesinde görme engellilerin telefonlarını ellerine almadan kullanabilmesini sağlıyor.
WeWalk, touchpad üzerinden telefon kontrolü sağlayarak, bir elin tamamen boşta kalmasına imkân veriyor. Bu sayede görme engellilerin toplu taşıma araçlarına binerken veya merdivende yaşadıkları denge problemlerini de en aza indirmiş oluyor. Daha da fazlası, yeni akıllı şehircilik çözümlerine entegre olarak her geçen gün yeni özellikler kazanıyor ve görme engellilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.
İçeriği Paylaşın