Aşırı Terlemeye Botoxla Çözüm
Aşırı Terlemeye Botoxla Çözüm
Bizi Takip Et
Aşırı terlemenin sistemik bazı hastalıkların bulgusu olabileceği gibi çoğu zaman altta yatan bir hastalık bulunmadığını belirten Medistate Kavacık Hastanesi Dermatoloji uzmanı Uzm. Dr. Buğçe Topukçu, “Vücudumuz ısımızı dengelemek için terler ancak bazı zamanlarda ter bezlerinin normalden fazla çalışmasıyla, insanların hem günlük yaşamlarını hem de psikolojilerini etkileyen bir durum oluşabilir” dedi.
Aşırı terlemenin en sık koltukaltı, avuç içi, ayak tabanı ve yüzde alın bölgesinde görüldüğünü söyleyen Dr. Topukçu, stres ve utanma gibi psikolojik durumların da aşırı terleme sorununa yol açabileceğini ifade etti.
Aşırı terleme tedavisinde son yıllarda uygulanan en etkili tedavi yönteminin botoks uygulamaları olduğuna dikkati çeken Dr. Topukçu şu bilgiyi verdi:
“Botoksu uygulamadan önce terleyen bölgenin belirlenmesi için nişasta-iyot testi yapılabilir. Böylece en çok terleyen bölgeler belirlenerek botoks enjeksiyonları bu bölgere uygulanır. Koltukaltına yüzeyel uygulamalar yapılırken, avuçiçi ve ayak tabanında derinin daha kalın olmasından dolayı derin enjeksiyonlar uygulanır. Yüz bölgesinde ise deri altına küçük enjeksiyonlar uygulanır.”
Botoksun yalnızca uygulanan bölgedeki ter bezlerine giden sinirlerin kimyasal uyarılarını geçici olarak bloke ettiğine dikkati çeken Dermataloji uzmanı Dr. Ercan Erel ise “Terleme tedavisinde botoks en sık koltukaltı bölgesine uygulanır. Botoks, avuç içi ve ayak tabanı bölgesindeki terleme probleminde de oldukça etkilidir. Yüz terlemelerinde ise mezoterapi yöntemi şeklinde botoks uygulamaları yapılmaktadır” şeklinde konuştu.
“Terleme tedavisinde uygulanan botoksun etkisi ortalama 201 gün, yani 6-7 aydır. Tekrarlayan tedavilerle etki süresi uzamaktadır” diyen Dr. Erel “Terleme tedavisinde uygulanan botoks mutlaka deneyimi olan hekimler tarafından uygulanmalıdır. Eğer doğru uygulama yapılmazsa uygulama yapılan bölgede yanma, batma, karıncalanma hissi veya kas zayıflığı görülebilir” şeklinde sözlerine devam etti.
İçeriği Paylaşın