Astrazeneca ve BilgiGender Projesi: Benim Adım İnsan

AstraZeneca Türkiye, toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yapmak için İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesindeki BilgiGender iş birliğiyle 'Benim Adım İnsan' projesini hayata geçirdi.

Astrazeneca ve BilgiGender Projesi: Benim Adım İnsan

Bizi Takip Et


AstraZeneca Türkiye, toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yapmak amacıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sosyal Girişimci Prof. Dr. Itır Erhart ve Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İlknur Hacısoftaoğlu danışmanlığında ve İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesindeki BilgiGender iş birliğiyle “Benim Adım İnsan” projesini hayata geçirdi.

Şirket, bu proje ile çeşitliliğin ve kapsayıcılığın önemine dikkat çekerken kişileri ayrıştıran kalıpları kaldırmaya, hak ve özgürlükleri güçlendirmeye yönelik farkındalık oluşturmayı da hedefliyor. Benim Adım İnsan YouTube kanalında yayınlanan videolar ve Spotify, Apple Podcasts ve Deezer platformlarında yayınlanan podcastler ile akademisyenler ve alanında uzman birbirinden değerli isim toplumsal cinsiyet eşitliğini çeşitli açılardan konu alıyor.

Benim Adım İnsan

"ÇOK ÇEŞİTLİ BİR ORTAM YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ"

 AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış    yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İnovasyonlar, geleneksel düşünce yapısına meydan okuyarak gerçekleşebilir; biz de bu bakış açısını benimseyerek çalışanlarımız ile yenilikçi yaklaşımlar ve fikirler geliştirebildiğimiz çok çeşitli bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin de bu düşünme ve üretme yaklaşımının ana bileşenlerinden biri olduğuna inanıyoruz. Cinsiyetle ilgili kriterlerin gönüllü olarak açıklanması ile oluşturulan Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde dört yıldır üst üste yer almamız bu yaklaşımımızın bir teyidi niteliğindedir.

Tüm alanlarında cinsiyet eşitliğini destekleyen kapsayıcı bir ortamı teşvik ederek, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şeffaflığa olan bağlılığımızı yansıtmak ve bu alanda farkındalığı artırmak amacıyla ‘aynı isimleri paylaşsak da paylaşmasak da hepimiz insanız, hepimiz eşitiz' diyerek başlattığımız bu projede cinsiyet eşitliğinin önemine dikkat çekiyoruz. Ayrıştırıcı rollerden kurtulmuş güçlü bir toplum ve güçlü bireyler için ‘Benim Adım İnsan' projemize bu yıl ve ilerleyen yıllarda da devam edeceğiz.”

"BU PROJE İÇİN BİLGİ, DENEYİM, YETKİNLİK VE KAYNAKLARIMIZI BİR ARAYA GETİRDİK"

 İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sosyal Girişimci Prof. Dr. Itır Erhart ise açıklamasında, “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin, tüm bireylerin haklara tam eşit erişiminin sağlanması için akademi özel sektör iş birliklerinin kritik rol oynadığına inanıyorum. Bu proje için AstraZeneca ile bilgi, deneyim, yetkinlik ve kaynaklarımızı bir araya getirdik; birlikte düşündük, tartıştık, ürettik. Oluşturduğumuz içeriklerin sorular sorduracağına, alan açacağına, ilham vereceğine inanıyoruz.” dedi.

"PROJELERİN YAYGINLAŞMASI İÇİN HER ZAMAN DESTEK VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

 İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İlknur Hacısoftaoğlu da “Son yıllarda özel sektörün toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeye dönük projelerinin arttığını görüyor ve ‘Benim Adım İnsan' gibi önemli projelerin yaygınlaşması için her zaman destek vermeye çalışıyoruz. Projede AstraZeneca ekibi ile bir arada, farklı boyutlarıyla, konunun uzmanlarıyla toplumsal cinsiyet eşitliğini tartıştık, konuştuk. Önemli bir katkı olduğunu düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.
 
Aşağıda yer alan linkler üzerinden AstraZeneca Türkiye'nin BilgiGender iş birliğiyle hayata geçirdiği aydınlatıcı ve bilgilendirici içerikleri izleyebilir veya dinleyebilirsiniz.

YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UC4QUSDSvtNfexR83KmoL2PQ/featured

Spotify Podcast:
https://open.spotify.com/show/4lUHtsWHjDA4ZfHzBep8Ic?si=41e430b91acf49e9


İçeriği Paylaşın