Ayrık Dişlerin Tedavisinde Bonding Yöntemi

Ayrık Dişlerin Tedavisinde Bonding Yöntemi

Ayrık Dişlerin Tedavisinde Bonding Yöntemi

Bizi Takip Et


Ağrısız, acısız, dişleriniz kesilmeden bembeyaz bir gülüşe sahip olmak istiyorsanız ‘bonding’ yöntemi tam size göre. Üstelik tek seansta ve anesteziye bile gerek kalmadan ayrık dişlerinizden kurtulabilir, yeni dişlerinize kavuşabilirsiniz…

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, estetik diş hekimliğinde sık kullanılan bir yöntem olan bonding tekniği hakkında bilgiler verdi: “Bonding yöntemi az miktarda çapraşık olan dişlerde, diastema diye adlandırdığımız dişlerin ayrık olduğu durumlarda, hafif renklenme ve lekeler olan, uçları kırık veya düzensiz olan dişlerde uygulanabilen bir yöntemdir. Eğer diş dizisindeki problemler ortodontik tedaviye başvurulmadan çözülebilecek seviyedeyse, ilgili dişler kesilmeden bonding tekniği uygulanarak gülüş yeniden dizayn edilebilir. Bu yöntemin uygulanması sırasında klasik diş kaplama yöntemlerinin aksine dişten ya hiç aşındırılma yapılmaz ya da çok az miktarda aşındırma yapılır. Dolayısıyla dişe uygulanan bonding eğer bir gün dişten çıkartılırsa dişler hiç problemsiz şekilde eski halleri ile kullanılmaya devam edilebilir.”

BEYAZLATMA SONRASINDA MÜKEMMEL SONUÇ VERİR

“Eğer hastanın dişlerinde herhangi bir eğrilik ve çapraşıklık yoksa bonding yöntemi yerine diş beyazlatma işlemiyle dişlerin renginin açılması daha iyi sonuçlar verir” diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Ancak dişlerinin renginin koyu olmasının yanı sıra dişlerinde eğrilikler, çapraşıklıklar veya düzensizliklerden rahatsız olan hastalarda diş beyazlatma işlemini takiben bonding uygulaması mükemmel sonuçlar verebilir” diyerek hastanın durumuna göre her iki yöntemi de öneriyor.

HAZIRLANAN DİŞLER HASTAYA GÖSTERİLEBİLİR

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, bu yöntemin kimlere, nasıl uygulanabileceğini şu sözlerle anlattı: “Bonding işlemi gelişimi tamamlanmış gençler de dahil olmak üzere her yaştan insana uygulanabilir. Bu işlem diş kliniğinde, hekim tarafından birebir uygulanır ve genellikle tek seansta tamamlanır. İşlemin yapılması sırasında hastaya eş zamanlı olarak dişleri gösterilebilir ve hastanın isteklerine göre diş formlarında değişiklikler yapılabilir. Bu sayede hastanın hayalindeki dişe en yakın dişler elde edilebilir. Bonding işlemi uygulanmış dişler normal bir diş gibi çürüyebilir veya diş eti problemi yaşanabilir. Bunu engellemek için dişlerinizi günde iki kez fırçalamanız yeterlidir. Bonding işleminin avantajlarından biri de uygulama sırasında lokal anesteziye bile yapmaya gerek olmamasıdır. İşlem sırasında kesinlikle ağrı veya acı olmaz.”

ÖMRÜ 5-7 YIL

“Bonding uygulanmış dişlerin bakımı, normal dişlerin bakımından farksızdır” diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir uyardı: “Ancak bonding dişlerin ömrü lamine ve zirkonyumdan farklı olarak 5-7 yıl arasındadır. Bu süre sonunda bonding uygulanmış dişlerde hafif aşınma veya renklenmeler meydana gelebilir. Bondinglerin çıkarılması istenirse altta hastanın sağlam dişleri mevcuttur ve başka hiçbir işlem yapılmaya gerek olmaz.”


İçeriği Paylaşın