Bilim’in Kardeşleri Projesi

Bilim’in Kardeşleri Projesi

Bilim’in Kardeşleri Projesi

Bizi Takip Et


Bugüne kadar 128 aktiviteyle 13 binden fazla çocuk ve gencin geleceğini aydınlatan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri (BİTG), yeni projeleriyle sahneye iyice alıştılar.  Haziran 2010’da ilk oyunlarını sergileyen ekip, ikinci oyunlarını 19 Aralık Pazar Samsun AKM’de, üçüncü oyunlarını ise 25 Aralık Cumartesi Samsun CKM’de sahnelediler.

Ocak 2011’de BİTG ekibi Pazarlama Dönem Toplantısı’nda tüm Saha ve Pazarlama ekibine oyunu sergileyen, 5 Ocak 2011 tarihinde ise Yakın Doğu Üniversitesi’nde bu sefer Kuzey Kıbrıslı minik izleyicilerle buluşan oyunla birlikte, kütüphane sayısı da 5’e yükselmiş oldu.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Türkiye Lideri Dilek Mete, “Bilim’in Kardeşleri Tiyatroda” projesinin Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nin 8. projesi olduğunu kaydetti. Samsun’un Canik ilçesine bağlı Hacı Naipli Köyü İlköğretim Okulu’nda Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Kütüphanesi kurulduğunu kaydeden Mete, amacımız daha fazla oyun sergilemek ve daha fazla kütüphanesiz okulun kalmaması diye konuştu.

Ankara Sanatolia Sanat Yönetmeni Turgay Yıldız’ın yazdığı “Alaaddin’in Sihirli Lambası” adlı çocuk oyununu sahneleyen Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, kendileri gibi gönüllü olan Samsun Devlet Opera ve Balesi Baş Rejisör Mehmet Yılmaz’dan ve Yardımcı Yönetmen Vedat Kurtuluş Depe’den eğitimlerini aldılar.

TİYATROYA GİTMEMİŞ ÇOCUK, KÜTÜPHANESİZ OKUL BIRAKMAYACAKLAR


Gönüllüler, 7–12 yaş arasındaki ilköğretim çocuklarının ücretsiz olarak izledikleri oyununu Samsun, Sivas, Tokat, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop illerinde sahnelemeyi ve 5 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Projenin sponsorluğunu ise Bilim İlaç üstlenmiş durumda.

BİLİM İLAÇ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, 2005 yılında Bilim İlaç’ın desteğiyle, “Çözümün bir parçası olmak için…” bireysel yetkinliklerini, entelektüel sermayesini, zamanını, emeğini ve tecrübesini, ihtiyacı olan kişilerle paylaşan gönüllü çalışanların oluşturduğu bir platform. 2010 yılı itibariyle 653 aktif üyesi ile Türkiye`nin 11 ilinde, 20 ekip ile faaliyet gösteriyor. Her yıl gönüllüler, projeler hazırlıyor ve ekip liderlerinden oluşan üst kurulda kabul edilen projeler, Bilim İlaç çalışanlarının ailelerinin ve paydaşların da gönüllü desteğini alarak uygulanıyor. Gönüllüler bugüne kadar 8 farklı proje kapsamında 128 faaliyet gerçekleştirdi ve 13.000’i aşkın çocuk ve gence ulaşmayı başardı.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’nda gönüllüler mesai saatleri içinde haftada iki saat gönüllü çalışmalarda yer alabiliyorlar. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’nun aktif olarak yöneterek Türkiye geneline yaygınlaştırdığı yedi ana projesi bulunuyor:

    Engelleri Kaldırın; Engelli çocukların sosyal hayata daha yoğun katılımını sağlamayı hedefliyor.
    Bilim’in Kardeşleri, İlköğretim çocuklarının hem kişisel hem de eğitim ortam ve olanaklarının gelişimini hedefliyor. Her ekip bir veya iki okulu seçerek bir yıl boyunca bu okulda kitap okuma, diş dostu ve sosyal aktiviteler düzenliyor.
    Bilim Kardeşleri Kitap Okuma; ilköğretim çocuklarına yaratıcılıklarını ve meraklarını geliştirerek kitap okumayı sevdirmeyi hedefliyor.
    Diş Dostu, ilköğretim çocuklarına diş fırçalama alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.
    Kariyerimin Kontrolü Bende; üniversite öğrencilerinin kişisel gelişimlerine ve kariyer gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 3-4 günlük 10-12 farklı tam günlük eğitim içeren bir kongre… Eğitimler Türkiye’de iş dünyasına eğitim veren profesyonel gönüllü eğitmenler arasından veriliyor.
    Hayat Kurtar; AB destekli bir proje… Kaza öncesi önlemlerin alınması ve kaza sonrası ilk yardım bilincinin kazandırılmasını hedefliyor.
    Tohumlar Fidana Fidanlar Ağaca; çocuklara doğa sevgisi kazandırmayı hedefliyor.
    Bilim’in Kardeşleri Tiyatroda Projesi

www.bilimilactoplumgonulluleri.com


İçeriği Paylaşın