Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Yenilendi
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Yenilendi
Bizi Takip Et
Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı tarafından 400 bin TL’lik yatırımla yenilenen, bağışçıların da katkılarıyla teknik donanımı modernize edilen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi, 14 Aralık Pazartesi günü İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in de katıldığı bir törenle açıldı.
Aynı anda 24 prematüre veya sorunlu olarak doğmuş bebeğin bakılabildiği ünite, Türkiye’nin personel ve teknik açıdan en donanımlı yeni doğan yoğun bakım ünitelerinin arasında yer alıyor. 1993 yılında Prof. Dr. Özdemir İlter tarafından hizmete açılan ünite, Prof. Dr. Müyesser Tunçer’in değerli katkılarıyla yenilendi.
STANDARTLARI BAĞIMSIZ DENETİM FİRMASI TARAFINDAN DENETLENİYOR
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Yeni Doğan Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Perk, bağımsız denetim firması tarafından, enfeksiyon ve dünya standartlarına uyum açısından tüm denetimleri yapılan yeni doğan yoğun bakım ünitesinin, yılda sayıları 400’e ulaşan, prematüre ve sorunlu olarak dünyaya gelmiş bebeklerin yaşama tutunmasında önemli bir misyonu üstleneceğini söyledi.
Prof. Dr. Perk, yeni doğan bakım ünitelerinde en önemli konunun kalifiye personel ve hizmet olduğunu vurgulayarak, “3 öğretim üyesi, 2 uzman, 3 asistan ve 15 hemşirenin görev aldığı ünitemizde anne yanı, özel bakım ve yoğun bakım olmak üzere 3 aşamada hizmet vereceğiz. Bu ünitenin yenilenmesi için Dr. Müeeser Tunçer başta olmak üzere Anne ve Bebek Sağlığı ve vatandaşlarımız büyük katkıda bulundu. Eksiklerimizin tamamlanabilmesi için az da olsa hâlâ biraz yardıma ihtiyacımız var. Ziraat Bankası Kızıltoprak Şubesi, 1395416-5007 numaralı hesaba halkımızın değerli katkılarını bekliyoruz ” dedi.
EĞİTİMDE EN ÇOK TERCİH EDİLEN BÖLÜMLER ARASINDA
Prof. Dr. Perk, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nın, hem hasta bakımı hem de eğitim konusunda Türkiye’nin en tercih edilen bölümlerinden birisi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Tıp fakültelerinin asli görevleri eğitim, araştırma yapmak ve hasta bakımıdır. Bilim dalımızın her açıdan referans olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nda (TUS) en yüksek tercih oranına sahip bölümlerden biriyiz. Mezun olduktan sonra iş bulma çıtası çok yüksek olduğu için hem İngilizce hem de Türkçe eğitim veren bölümlerimiz tercih ediliyor. İstatistiklere baktığımızda birimimizin tercih edilme oranı 10 binde 4. Bu genel sıralamada oldukça yüksek bir oran. Teknik donanım olarak da iyi olduğumuzu söyleyebiliriz. Kuvöz, ultrason, röntgen, eko kardiyografi, solunum cihazlarıyla destek, nitrik asitle solunum tedavisi ve serebral fonksiyon monitörü gibi donanımlara sahibiz.”
İçeriği Paylaşın