Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Platformuna Yeni Üyeler Katıldı

Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Platformu (CİSÜ) yeni üyelerle güçleniyor. Platforma, Mor Çatı, Buhasder, Ebearge, Sağlık Hakkı Derneği ve Pozitif Dayanışma katıldı. Böylece platform üyelerinin sayısı 27'ye yükseldi.

Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Platformuna Yeni Üyeler Katıldı

Bizi Takip Et


Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Platformu (CİSÜ) yeni üyelerle güçleniyor. Platforma, Mor Çatı, Buhasder, Ebearge, Sağlık Hakkı Derneği ve Pozitif Dayanışma katıldı.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE BİREYSEL ÜYELERDEN OLUŞUYOR

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu tarafından yürütülen Sivil Toplum Ağlar ve Platformlar Destekleme Programı tarafından desteklenen “Türkiye’de Üreme Hakları ve Sağlığı Platformunun Güçlendirilmesi” projesi kapsamında 2020 yılı Şubat ayında çalışmalara başlayan CİSÜ Platformu, cinsel sağlık ve üreme sağlığı, aile planlaması, kadın sağlığı, halk sağlığı, toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, engellilik, sığınmacı ve mülteciler, gençlik ve hukuk alanında çalışmakta olan sivil toplum kuruluşları ve bireysel üyelerden oluşuyor. 

CİSÜ’ye katılan Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, 1990 yılından bu yana kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla çalışmalar yürütüyor. Kadınlarla yürütülen feminist sosyal çalışma esnasında cinsel sağlık ve üreme sağlığı haklarına erişimde yaşadıkları sorunlara yakından tanıklık eden Mor Çatı temsilcileri, CİSÜ Platformu'nda deneyimlerini paylaşmak ve ilgili alanda politika üretmeyi amaçlıyor. 

Sağlık Hakkı Derneği ise sağlık hakları ve sağlık okuryazarlığı konularında savunuculuk, farkındalık ve kapasite geliştirme çalışmaları yoluyla kamuoyunda ve karar alıcılar üzerinde etki oluşturmayı, kurumları ve bireyleri desteklemeyi ve sağlık hakkı ihlallerini en aza indirmeyi hedefliyor. Türkiye'de sağlık hakları alanına bütüncül bir çerçevede yaklaşan Dernek, cinsel sağlık ve üreme sağlığına da sağlık haklarının vazgeçilmez bir parçası olarak bakıyor. 

Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (Buhasder) ise bulaşıcı hastalığa yakalanmış veya risk oluşturan kişilere ve gruplara tıbbi bakım, sosyal ve psikolojik destek sağlanması, yardımlarda bulunulmasını amaçlıyor. Kentlerden, köylere, mezralara, Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar bulaşıcı hastalıklardan kaynaklı kayıpların önlenmesi amacıyla çalışan Buhasder ekibi, CİSÜ Platformu’na üye olarak bu alanda farkındalık yaratan faaliyetlere imza atmayı hedefliyor.

Platform’un yeni üyeleri arasında yer alan Pozitif Dayanışma, HIV ile yaşayanların seslerini duyurmak amacıyla kuruldu. HIV hakkında güncel ve bilimsel bilgiler ve öyküler paylaşan Pozitif Dayanışma, Platform üyeliği sayesinde HIV ve AIDS alanında daha güçlü ses çıkarmayı hedefliyor. 


İçeriği Paylaşın