Daiichi Sankyo’nun Desteklediği Projeye Bilim Kurulu Onayı

Daiichi Sankyo’nun Desteklediği Projeye Bilim Kurulu Onayı

Daiichi Sankyo’nun Desteklediği Projeye Bilim Kurulu Onayı

Bizi Takip Et


Türkiye’de kardiyoloji ve kalp-damar hastalıkları alanında ürünleriyle büyümeye devam eden, Japonya’nın en büyük ilaç firmalarından Daiichi Sankyo’nun koşulsuz desteğiyle, COVID-19 hastalarının tedavi süreçlerinde, hekimlerin kardiyak risk değerlendirme ve tedavi planlamasında doğru ve hızlı karar vermesini sağlayan dijital algoritma QTCCOVID.com hayata geçti. Dijital Sağlık ve Biyoenformatik Derneği ve Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hekimleri ile işbirliği yapılarak hazırlanan projeye, Bilim Kurulu onay verdi. Dijital karar destek sistemi, 5 Haziran’dan itibaren kullanıma açıldı.

Kardiyolojik ve yaşamsal veriler açısından hastanın durumunu değerlendirme ve tedaviyi doğru yönlendirme imkanı veren QTCCOVID.com platformunda yer alan veri hesaplayıcıları, kardiyologların yanı sıra acil hekimleri, enfeksiyon hastalıkları uzmanları ve göğüs hastalıkları uzmanları tarafından da kullanabilecek. Koronavirüs şüphesiyle acile başvuran ve özellikle kardiyolojik açıdan riskli bulunan vakalara yönelik olarak hazırlanan dijital algoritma, hayati pek çok müdahalenin gerekliliğini en hızlı şekilde tespit etmeyi sağlıyor.

“BİLİM KURULUMUZDAN ONAY ALAN VE DEĞERLİ HEİMLERİMİZE HİZMET EDEN BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMEK BÜYÜK BİR GURUR”

Proje hakkında bilgi veren Daiichi Sankyo Türkiye Genel Müdürü Fatih Yedikardeş, Daiichi Sankyo’nun küresel bir kurum olarak, Türkiye’de sağlık sektörünün işleyişine destek olurken, bir yandan da hekimlerin ve hastaların hayatını iyileştirecek projeler yapabilmek için çalıştıklarını ifade etti. Yedikardeş şöyle devam etti: “Salgını ve etkilerini başarıyla yöneterek tüm dünyaya örnek olan Bilim Kurulumuzun bu çabamızı görerek, koşulsuz destekte bulunduğumuz QTCCOVID.com dijital tedavi algoritmasını onaylaması ve takiben Türkiye sathında tüm hekimlerimizin kullanımına sunulması bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Daiichi Sankyo, bugün, Türkiye’de, kardiyoloji alanında büyümek; onkoloji alanında da katkılarını artıracağı bir konuma gelmek hedefiyle çalışıyor. Tüm bu süreçte ürünlerimizin yüzde 90’ını ülkemizde üreterek, hekim ve hastalarımızın yaşamına somut katkılar yaparak ve tıp alanında geliştirilen dijital uygulamaların ülkemizde dünyayla aynı anda uygulanmasına destek vererek yolumuza devam edeceğiz.”

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Dr. Siyami Ersek Hastanesi hekimlerinden kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Ahmet İlker Tekkeşin, COVID-19 salgını sürecinde hastanelere başvuran şüpheli veya pozitif hastaların, kalp ve damar sağlığı açısından mevcut durumlarının değerlendirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Dr. Tekkeşin ‘Covid-19 tedavisinde ulusal tedavi kılavuzumuzda yer alan Klorokin ve Azitromisin gibi ilaçların ölümcül aritmilere yol açabildiği bilinmektedir. Bu ilaçların kullanılması gereken hastaların kardiyak risk değerlendirme ve tedavi önerisi kardiyolojiden en çok istenen konsültasyon konusu haline gelmiştir. Bu konuda Covid-19 tedavi sürecinde rol alan tüm hekimlerimize hızlı ve etkili bir destek vermek için Dr. Siyami Ersek hastanesinde oluşturduğumuz algoritmayı yenilikçi bir yolla dijital algoritma olarak dizayn ettik’ ifadelerini kullandı. Ayrıca projenin bir ilk olduğuna dikkat çeken Dr.Tekkeşin, “çok değerli Bilim Kurulu üyelerimizin de onayladığı ve desteklediği bir projeye katkı vermekten kurum olarak mutluluk duyuyoruz”, dedi.

SİYAMİ ERSEK HASTANESİ İLE HEKİMLERE REHBERLİK EDEN BİR VİDEO SERİSİ DE HAZIRLANDI

COVID-19 pandemisi ile birlikte tedavi algoritmalarının değişmesi nedeniyle hekimlerin tedaviye karar vermede ihtiyaç duydukları  hesaplamayı kolay ve pratik bir şekilde yapabilmesi için tasarlanmış, veri analizi yapmayı sağlayan, bilgilerle zenginleştirilmiş bir algoritma. Dijital algoritma uygulaması QTCCOVID.com’a ek olarak Daiichi Sankyo, salgın süreci nedeniyle hekimlerin üzerinde iş yükü ve bunun oluşturduğu kaygıları gidermek ve üst düzeyde korunmalarını sağlamak için de pratik bir video serisi oluşturdu. Bu video serisi ile hekimlerin kateter laboratuvarında; ekokardiyografide, cerrahi işlem öncesinde, triajda nasıl korunmaları gerektiği ve örnek olarak Dr. Siyami Ersek Hastanesi’nde ne gibi önlemler alındığı konusunda bilgi veriliyor.


İçeriği Paylaşın