Diz Kapağı Buruşukluğu Düzeltilir Mi?
Diz Kapağı Buruşukluğu Düzeltilir Mi?
Bizi Takip Et
Diz üzerinde oluşan buruşuk görünüm ve diz etrafında biriken yağ dokusu, düzgün bir bacağı bile çirkin gösterebiliyor.
Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri Uzman Doktoru Hakan Gence, diz etrafındaki fazla yağ dokuyu uzaklaştırıp, diz bölgesindeki cildin gerilerek daha düzgün bir görünüm elde edilebildiğini söyledi. Op. Dr. Hakan Gence, diz kapağı şekillendirme operasyonları için şu bilgileri verdi:
“Bazı kadınların dizlerinde tombul bir görünüm vardır. Bu görüntü özellikle diz iç kısımlarında çok belirgindir ve kadına erkeksi bir bacak ifadesi verir. Çoğu kadın bu görünümden rahatsız olur ama bunun sebebinin fazla yağ dokusu olduğunu bilmez. Diz bölgesinde elle tutulabilen fazla yağ dokusu ciltte buruşuk bir görünüm oluşturabilir. Uzun, düzgün, şekilli bir bacak dahi olsa, etek ya da elbise giydiğinde dizlerinin görüntüsü kadını mutsuz eder. Çünkü diz, bacağı güzel gösteren en önemli bölgelerden birisidir. Şekilli bir diz kapağı, bacak kalın ve kısa olsa bile hoş görünür. Özellikle kariyer sahibi, işi gereği sürekli etek ya da elbise giyen kadınlar için diz kapağı görünümü son derece önemlidir.”
Diz kapağı görünümünden şikayet edip çareyi plastik cerrahide arayanların genellikle kariyer sahibi kadınlar olduğunu belirten Op. Dr. Hakan Gence, diz kapağını yaklaşık 1 saat süren bir operasyonla şekillendirdiklerini anlattı. Op. Dr. Hakan Gence şöyle konuştu:
“Diz estetiğinde yapılan uygulamalar, diz etrafındaki ve özellikle de iç kısmındaki yağ dokuyu liposuction (yağ alma) ile uzaklaştırmak ve diz bölgesindeki buruşuk cilt görünümünü ultrasonografik ya da radyofrekans ile yaptığımız uygulamalar ile gidermek şeklinde oluyor. Diz üstünde katlanmış cilt görünümü, enjeksiyon uygulamaları ile azaltılıyor. Çok ince iğnelerle yapılan hyalüronik asit, cilt gençleştirme faktörleri ve vitamin kombinasyonlarının diz üstü cildine enjeksiyonu ile 2 hafta içinde ciltte sıkılaşma ve dolgunluk başlıyor.”
DÜZGÜN BACAK İÇİN….
Diz çevresinde göze hoş görünmeyen bir diğer sorunun da diz altı bölgesindeki çukurluklar olduğunu belirten Op. Dr. Hakan Gence, çukurlukların da yağ enjeksiyonu uygulamaları ile giderildiğini vurguladı. Yağ enjeksiyonları hayat boyu kalıcı değil. 6-12 ay içerisinde tekrarı gerekebiliyor.
Op. Dr. Hakan Gence, diz kapağı dışında çarpık bacak görünümünün de kadınları mutsuz ettiğini belirterek, alınan yağ dokunun, bacağın şeklini düzeltmek için uygun yerlere enjekte edilebildiğini vurguladı. Op. Dr. Hakan Gence, sözlerine şöyle devam etti:
“Diz estetiği için ‘liposuction’ ile fazla yağlar alınıyor. Bu yağlar özel bir işlemden geçirilerek nakil için uygun hale getiriliyor. Enjeksiyonla çökük ya da düzeltilmek istenen yerlere naklediliyor. Liposuction ile elde edilen yağ dokusu tamamen doğal bir dolgu materyalidir. Biz vücutta zaten mevcut olan yağ dokusunun yerini değiştirmiş oluyoruz. Yağ dokusunu bir bölgeden alıp, başka bir bölgeye naklediyoruz. Ancak, yağ enjeksiyonu sonrası 6 ay ile 1 yıl içinde yağ dokusunda bir miktar erime olabiliyor. Bu erimeyi azaltmak için yağ dokusunu belli uygulamalardan geçiriyoruz. Bu şekilde, bacağın şekli daha uzun süre kalıcı oluyor.”
İçeriği Paylaşın