Doğal Antibiyotikler İle Vücudunuzdaki Bakterilerden Kurtulun
Mutfağınızda yer alan bazı mucizevi besinler bağışıklık sisteminizi güçlendirdiği gibi antibiyotik görevi de görerek sizi hastalıklardan koruyabilir. Peki doğal antibiyotikler nelerdir, neye iyi gelir?...
Bizi Takip Et
Günümüzde en ufak bir hastalıkta dahi akıllara ilk olarak antibiyotikler geliyor. Yapılan araştırmalara göre ise, antibiyotiklerin yararları kadar zararları da bulunabiliyor. Oysa doğanın şifalı besinleriyle bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalıkların önüne geçmeniz mümkün. Uzmanların tavsiye ettiği doğal antibiyotikler ve faydalarını sizler için derledik...
SARIMSAK VE SOĞAN
Sarımsak ve soğan ortak tıbbi özellikleri paylaşır. Her ikisi de doğal mantar, antibakteriyel ve kanser önleyici maddeler içermektedir.
ZENCEFİL
İnanılmaz derecede çok yönlü bir bitki olan zencefil taze yenebilir, toz haline getirilebilir veya baharat olarak kurutulabilir. Ekstrakt, yağ, kapsül, pastil veya tentür olarak da tüketebilirsiniz. Zencefil mide bulantısını, iştah kaybını ve araba tutmasını hafifletmeye yardımcı olur. Bir antibiyotik olarak zencefil, güçlü bir anti-inflamatuar ve iyi bir genel amaçlı ağrı kesici görevi görmektedir.
ELMA SİRKESİ
Asetik asit içeren ACV, güçlü bir anti-inflamatuar olan elma sirkesi akne, artrit ve gut dahil olmak üzere birçok durumun semptomlarını azaltmaya yardımcı olur. Ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmanın yanı sıra, ACV ayrıca iyi bir doz probiyotik sağlamaktadır..
BAL
Bal mükemmel bir antibakteriyeldir. Bal, ebeveynlerimizin kesiklerimize sürmeyi sevdiği hidrojen peroksit içerir. Ayrıca araştırmalar, balın 60'tan fazla farklı bakteri türünü öldürdüğünü göstermektedir.
KARANFİL
Karanfilin ağız sağlığını korumak ve iyileştirmek için kullanmaktır. Araştırmalar, karanfilin diş eti iltihabını azaltmaya yardımcı olabilecek bakterileri, diş eti iltihabını ve plakları etkili bir şekilde öldürdüğünü gösteriyor. Bir çalışmada, karanfil, fesleğen ve çay ağacı yağından oluşan ev yapımı bir ağız gargarası, mağazadan satın alınan ağız gargarasından daha fazla sayıda oral bakteri öldürdüğü ortaya çıkmıştır.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI
Hndistan cevizi doğal bir antibiyotiktir; öksürük, candida mantarı, iltihaplanma ve hatta siğillerin tedavisine yardımcı olur. Antimikrobiyal özellikleri nedeniyle hindistancevizi yağı, zararlı patojenlerin sindirim sisteminize girmesini de önler. Hindistancevizi yağı antiviral ve antifungal özellikleri nedeniyle iyi bir antibiyotiktir.
ÜZÜM SİRKESİ ÖZÜ
Üzüm çekirdeği ekstresinin kullanımı 16. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Doğal antibakteriyel özelliklerinin yanı sıra dolaşımı hızlandırmaya, eklem iltihabını azaltmaya ve cildimizi UV hasarından korumaya yardımcı olmaktadır.
KEKİK YAĞI
Kekik yağı, anti-inflamatuar, antiviral ve antifungal özelliklere sahiptir. Soğuk algınlığı, enfeksiyonlar ve parazitleri tedavi etmektedir. Ek olarak kekik yağı, cildi zararlı bakterilere karşı korumaya yardımcı olabilir. Uçucu bir yağ olan kekik, birçok ev temizleyicisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Oldukça güçlü bir besindir. Sağlık açısından kekik, doğal bir antiseptik ve antimikrobiyal ajandır. Akne ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarını önlemek için bile kullanılabilir. Etkisi nedeniyle kekik cilde uygulanmadan önce hindistancevizi veya zeytinyağı ile seyreltilmelidir.
İçeriği Paylaşın