Dövme Sildirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Dövme Sildirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Dövme Sildirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bizi Takip Et


Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de dövme yaptıranların sayısında bir hayli artış gözlenmektedir. Dövme yaptırma kararı, genellikle çok fazla düşünülmeden, anlık bir heves ile alındığından, bir süre sonra pişmanlık duyulmakta ve dövmeyi sildirmenin yolları aranmaktadır. Araştırmalara göre, Dövme yaptıranların yaklaşık yüzde 50 si daha sonra dövmelerini sildirmek istemektedir.

Medikal Estetik Uzmanı Doktor Jale Şenyurt Dövme Sildirme hakkında merak ettiklerimiz ile ilgili bilgi verdi:

DÖVME SİLDİRMEK İÇİN HANGİ YÖNTEM KULLANILIYOR?

Dövmeleri silmek için bugüne kadar değişik metotlar denenmişse de genel olarak çok başarılı olmadığı gözlemlenmektedir. Ancak, son zamanlarda gelişen lazer teknolojisi ile dövmeler eskiye göre daha başarılı olarak silinebilmektedir.

Yüksek yoğunlukta ve özel dalga boyundaki lazer ışını, dövme için kullanılmış olan boya moleküllerini parçalayarak etkili olmaktadır. Parçalanan boya molekülleri daha sonra vücut tarafından emilerek yok edilir.

TEK SEANSTA DÖVME SİLDİRMEK MÜMKÜN MÜ?

Dövmenin ne kadar uygulama sonrasında silineceği, silme işleminin ne kadar başarılı olacağını belirleyen birçok faktör vardır. Dövme iki seansta silinebileceği gibi on seans sonrasında tamamen kaybolmayabilir. Hiçbir dövme Silme işlemi yüzde 100 garantili değildir. Bazı Dövmeler tamamen silinirken, bazı dövmeler belirsiz bir iz bırakabilirler.

Başarıyı belirleyen en önemli faktörlerden biri, dövmelerde kullanılan renklerdir. En iyi netice siyah ve gri renkli dövmelerde alınmaktadır. Yeşil ve mavi ise en zor netice alınan renklerdir.

Dövme sildirmek isteyenler, işlemin çok kısa sürede gerçekleşmesini talep ederler. Fakat çok sık aralıklar ile yapılan uygulamalar komplikasyon riskini artırmaktadır. Uygulamalar arasında dört-altı hafta olması ideal olup, bazı durumlarda sekiz hafta aralıklar tercih edilebilir.

VÜCUDUN HANGİ BÖLGESİNDEKİ DÖVMELER KOLAY SİLİNİR?

Kol ve bacakların uç kısımlarındaki dövmeler genel olarak daha dirençli olmaktadır, dövme kalbe ne kadar yakın ise silme işlemi o kadar başarılı olmaktadır. Bu kan dolaşımının daha iyi olması ile izah edilebilir.

Dövmenin profesyonel biri tarafından yapılmış olması silme işleminin başarısını artırır. Çünkü, profesyonel işlemlerde boya maddesi cildin daha derinlerine ve aşağı yukarı aynı seviyelere yerleşmektedir. Bazı durumlarda ise boya çok yoğun olabilmekte ve silme işlemini zorlaştırmaktadır.

DÖVME SİLME İŞLEMİ SONRASI CİLDİMİZDE NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER OLUR?

Lazer ile dövme silme işlemi sonrası dövme sahasının cilt renginde koyulaşma veya açılmalar görülebilir. Dövme işleminde kullanılan boyanın titanyum içermesi durumunda, işlem sonrası oluşan cilt kararması takip eden uygulamalarda kaybolmaktadır. Cilt rengi koyu olanlarda işlem sonrası cilt rengi solabilmektedir. Bu yüzden bu kişilerde önce ufak bir sahada uygulama yapıp neticeyi görmek akıllıca olmaktadır. Ciltte oluşan renk değişiklikleri altı-on iki ay içerisinde kaybolur, ancak, her zaman, renk değişikliğinin kalıcı olma ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır.

Dövme silme işlemi neticesi oluşabilecek problemlerden biri de yanıklar ve keloid denilen kabarık cilt lezyonlarıdır.

Dövme sildirmek isteyenlerin iyi bir araştırma yapıp bu konuda tecrübeli bir doktor bulmasını tavsiye ederim. Dövme silme işlemine bağlı komplikasyonların görülme ihtimalini azaltmak için doktorun tavsiyelerine uymakta fayda bulunmaktadır.


İçeriği Paylaşın