Dünya DNA Günü
Dünya DNA Günü
Bizi Takip Et
2003 yılında İnsan Genom Projesi’nin tamamlandığı ve 1953 yılında DNA çift sarmalının James Watson ve Francis Crick tarafından keşfinin anıldığı gün olan 25 Nisan, DNA günü olarak her yıl dünyanın farklı ülkelerinde kutlanıyor. Gen Hareketi topluluğu da, bu sene üniversiteler ve laboratuvarlar ile ortaöğretim kurumları arasında köprü görevi üstlenerek, DNA Günü’nün önemine yönelik sunumların ve deneylerin gerçekleştirildiği önemli etkinlikler düzenledi…
2003 yılında İnsan Genom Projesi’nin tamamlandığı ve 1953 yılında DNA çift sarmalının James Watson ve Francis Crick tarafından keşfinin anıldığı gün olan 25 Nisan, DNA günü olarak her yıl dünyanın farklı ülkelerinde kutlanıyor. DNA Günü kapsamında öğrencilere, öğretmenlere ve topluma genomik araştırmalar konusundaki son gelişmeleri aktarmak ve bu gelişmelerin hayatı nasıl etkileyeceği konusunda bilgi vermek hedefleniyor.
Genetik ve yaşam bilimlerini yaygınlaştırmayı ve toplumsal farkındalık sağlamayı hedefleyen Gen Hareketi topluluğu, bu sene üniversiteler ve laboratuvarlar ile ortaöğretim kurumları arasında köprü görevi üstlenerek, DNA Günü’nün önemine yönelik sunumların ve deneylerin gerçekleştirildiği etkinliklere imza attı. Düzenlenen etkinlikler kapsamında üniversitelerden öğretim ve araştırma görevlileri okulları ziyaret edip, temel hücre ve genetik bilgisi vererek, temel DNA izolasyonu deneyleri gerçekleştirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi gibi projeye destek olan üniversiteler, çeşitli okullardan gelen öğrencileri laboratuvarlarında ağırladı. Proje kapsamında İstanbul Erkek Lisesi, İstanbul Kültür Eğitim Kurumları, Doğa Okulları ve Biltes Koleji gibi okullardan 300’e yakın öğrenciye ulaşıldı ve öğrencilerin laboratuvar ortamını deneyimlemeleri sağlandı.
İstanbul Teknik Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, ERES Biyoteknoloji ve Ataşehir Belediyesi projenin destekçileri arasında yer alıyor.
İçeriği Paylaşın