Epilepsi İle Büyümek

Epilepsi İle Büyümek

Epilepsi İle Büyümek

Bizi Takip Et


Prof. Dr. Yüksel Yılmaz, bu kitapta çok az, hatta hiç değinilmemiş bir toplum yaramızı gösteriyor, tanıdan tedaviye, sorulabilecek her soruyu bütün detaylarıyla ve tanıklıklarıyla cevaplıyor. Amacı çok açık: Epilepsili çocuğun daha mutlu, daha güzel yaşamasını sağlamak…

Kitap sadece epilepsi tanısı almış çocukların değil, onların aileleri ve günlük hayatında sorumluluk alan öğretmen, antrenör, bakıcı gibi kişilerin ve hatta epilepsi alanında hizmet veren sağlık personelinin de yardımına koşuyor.

Epilepsi tanı, tedavi ve takip sürecini gerektiği şekilde sürdürmek ve tamamlamak; bu süreçte çocukların sağlıklı büyüme, gelişme, oyun, eğitim, spor, eğlenme, gezme ihtiyaçlarını hakkıyla karşılamak; olası sınırlamaların ve desteklerin nerede, nasıl olacağını bilmek istiyorsanız bu kitabı mutlaka okuyun!

Epilepsi tanısı, ne abartılması ne de küçümsenmesi gereken tıbbi bir durumdur. Amaç, tedaviyle çocuğun nöbetsiz olması, hayatını diğer çocuklar gibi sürdürebilmesini sağlamaktır. Tanı ve tedavi sürecinde çocuğun ruhsal örselenmesine fırsat tanımamak gerekir. Unutmamak gerekir ki, bu tanıyı almış, sürekli ilaç kullanan, nöbet geçirme olasılığı olan, arada düzenli gerekli tetkikleri ve hekim ziyaretlerini yapan kişi çocuğun kendisidir. Kaygılarını anlayarak, kaygılarını doğru bilgilerle ve gerekenleri yaparak hafifleterek erişkinlerin epilepsiyle yaşamasını, çocukların epilepsiyle büyümesini sağlamak tüm epilepsi tanısı almış kişilerin yakınlarının sorumluluğudur.

Bu kitap, çocuk nörolojisi alanında yirmi iki yıl boyunca çocukların ve yakınlarının yazara sordukları sorular, öğrenmek istedikleri, tanı ve tedavi sürecindeki yaklaşımları, yaşadıkları zorluklar ve gösterdikleri tepkiler ile yazarın verdiği bilgi, gözlem ve deneyimler temelinde şekillendi.

Prof. Dr. Yüksel Yılmaz

Çocuk Sağlığı-Hastalıkları ve Çocuk Nörolojisi Uzmanı, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi.

1993-1996 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi BD’da Çocuk Nörolojisi yan dal uzmanlık eğitimi almış, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı Başkanlığı (2000-2011), Marmara Üniversitesi Epilepsi Araştırma Merkezi ve Marmara Üniversitesi Sağlık Okulu kuruculuğu ve yöneticiliği (2003-2011), Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı kurucusu ve başkanı (2011) olarak görev yapmıştır.

Çocukluk çağı epilepsileri, nörolojik olarak riskli bebek, nörogelişim, serebral palsi, çocuklarda acil nörolojik sorunlar ilgi alanlarıdır. Serbest hekim olarak görev yapmaktadır.


İçeriği Paylaşın