“Gilead ile Hayat Bulan Fikirler”
“Gilead ile Hayat Bulan Fikirler”
Bizi Takip Et
Gilead Sciences Türkiye’nin 2013 yılında başlattığı proje destek programı bu yıl “Gilead ile Hayat Bulan Fikirler” adıyla yenilendi. Bu yıl 6’ncı kez yapılacak programa bilimsel ve sosyal projeler 30 Haziran 2018’e kadar başvurabilecek. Programa başvuran projeler bağımsız iki ayrı jüri tarafından değerlendirilecek ve kazananlar Kasım 2018’de yapılacak olan ödül töreninde açıklanacak.
Gilead Sciences Türkiye’nin 5 yıldır sürdürdüğü destek programı, bu yıl “Gilead ile Hayat Bulan Fikirler” adıyla 6’ncı kez yeni projelerin hayata geçirilmesini sağlayacak. “Desteklenen her iyi fikir, hayatı değiştirir” diyerek yürütülen programa son başvuru tarihi 30 Haziran 2018.
2018 yılında proje kapsamında sağlanacak katkı, bilimsel projeler için toplam 250 bin lira, sosyal projeler için de 150 bin lira olmak üzere toplam 400 bin lira olarak belirlendi. Başvurular Gilead ile Hayat Bulan Fikirler Programı internet sitesi www.hayatbulanfikirler.com aracılığıyla online olarak kabul ediliyor.
Gilead ile Hayat Bulan Fikirler Programı’na 2013 yılından bu yana 200’ün üzerinde başvuru yapıldı. 30’un üzerinde projeye toplam 1.5 milyon TL’den fazla destek verildi. Bu yıl program; HIV, Hepatit B ve C, NASH (nonalkolik steatohepatit), İnvaziv Fungal enfeksiyonlar ve Hematolojik Maligniteler alanlarını kapsıyor. Bu alanlarda; hastalıkların taranmasını, teşhis edilmesini ve/veya uygun tedavilere ulaşılmasını, yeni fikirlerin geliştirilmesini, keşfedilmesini ve yayılmasını sağlayacak bilimsel veya sosyal sorumluluk projelerine destek vermeyi amaçlıyor.
Başvuruların bağımsız jüri üyeleri tarafından değerlendirildiği program hakkında Gilead Sciences Türkiye Medikal Direktörü Dr. Tahsin Gökçem Özçağlı, şu bilgileri verdi:
“Geçtiğimiz 5 yıl süresince Gilead Sciences Türkiye olarak tamamen bağımsız şekilde değerlendirilen ve neticede ödül almaya hak kazanan projelerin talep ettikleri maddi kaynağı karşıladık. Ayrıca bilimsel projelerin yanı sıra sosyal projelerin de destekleniyor olması da toplumumuza hizmet ediyor. Tüm hastalıklar için en temelde dikkat edilmesi gereken unsur farkındalık. Toplumu bilinçlendirmeye yönelik kurgulanan projelerin o konuda hali hazırda çalışmakta olan sivil toplum kuruluşlarını (STK) ve kamu alanlarını güçlendireceğini düşünüyoruz. Etkisinin dalga dalga yayılarak birçok kişiye fayda sağlayacağına inandığımız bu programı yürütmekten gurur duyuyoruz.”
İçeriği Paylaşın