Gilead ile Hayat Bulan Fikirler programı BaşvuruTarihleri
Gilead ile Hayat Bulan Fikirler programının başvuruları 25 Haziran’da sona erecek.
Bizi Takip Et
Gilead’ın Türkiye’de 2013 yılında başlattığı, bu yıl 11. kez yapılacak olan proje destek programı “Hayat Bulan Fikirler”in başvuruları için geri sayım başladı. Hekimler ve akademisyenler ile sağlık alanında çalışan sivil toplum kuruluşları, bilimsel ve sosyal projeleri ile 25 Haziran 2024 tarihine kadar programın internet sitesi (https://hayatbulanfikirler.
Dünyanın en inovatif ilaç şirketlerinden biri olarak, çığır açan tedavilerle hastaların hayatlarını değiştiren Gilead, Türkiye’de de bu yolda öncülük ederek Hayat Bulan Fikirler programı ile ülkemizdeki araştırmacıların ve sivil toplum kuruluşlarının yenilikçi fikirlerinin hayata geçmesine destek oluyor.
Gilead ile Hayat Bulan Fikirler programı Türkiye’de viral hepatitler, HIV, sistemik mantar enfeksiyonları, onkoloji ve hematolojik maligniteler alanlarında; hastalıkların taranmasını, teşhis edilmesini, uygun tedavilere daha iyi koşullarda ulaşımı sağlamaya yönelik en iyi uygulamaları ve yenilikçi fikirlerin geliştirilmesini ve yayılmasını 11 yıldır karşılıksız destekliyor.
2024 yılı "Hayat Bulan Fikirler" proje destek programında Üçlü Negatif Meme Kanseri (TNBC) ile ilgili erken tanı, hastalık yönetimi ve hayat kalitesini arttırma odaklı bilimsel veya sosyal projeler ile HIV alanında damgalama ve ayrımcılığı azaltarak tanıya erişimi kolaylaştırmayı hedefleyen projeler değerlendirilecek.
Programın 2024 yılı için karşılıksız destek tutarları; HIV alanındaki projeler için 1 milyon TL, üçlü negatif meme kanseri alanındaki projeler için1 milyon TL olmak üzere toplam 2 milyon TL olarak belirlendi.
Projeleriyle yer almak isteyen adaylar 25 Haziran 2024 tarihine kadar programın internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilecek. Bağımsız jüri üyelerinden oluşan değerlendirme kurulu başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından projeleri değerlendirecek.
Gilead; bugüne kadar HIV, hepatit B, hepatit C, hematoloji, onkoloji ve sistemik mantar enfeksiyonları gibi alanlarda bilimsel ve sosyal alanda olmak üzere toplam 73 projeye 900 bin dolar tutarında destek sağladı.
İçeriği Paylaşın