Göz Estetiğiyle İlgili Merak Edilen 5 Soru
Göz Estetiğiyle İlgili Merak Edilen 5 Soru
Bizi Takip Et
Göz çevresindeki kırışıklıklardan gözaltı torbalarına, doğumsal şekil bozukluklarından kapak düşüklüklerine ve tiroid, yüz felci gibi sistemik hastalıkların gözlerde neden olduğu sorunlara kadar birçok problem ortalama bir saat süren ameliyatlarla düzeltilebiliyor. Ameliyatsız bazı yöntemlerin de kullanıldığı göz estetiğine dair merak edilenleri Dünyagöz’den göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. İskender Alkın Solmaz anlatıyor.
- Göz çevresindeki sorunlarla hangi branş ilgilenir?
Göz biliminin (oftalmoloji), göz kapakları, gözyaşı yolları, göz çevresi dokuları ve göz çukuru (orbita) hastalıklarıyla ilgilenen özel bir branşı vardır. ‘Oftalmik plastik ve rekonstrüktif ya da oküloplastik’ olarak adlandırılan bu branş; göz ve göz çevresi dokularının hastalıkları, doğumsal bozuklukları, travma, kaza ya da çevresel faktörlerle oluşan hasar ve değişikliklerin tedavileriyle ilgilenir. Bu noktada hastalığa, hasara ve hastaya bağlı olarak medikal ya da cerrahi uygulamalar yapılabilir.
- Göz kapağındaki düzeltilebilen şekil bozuklukları nelerdir?
- Alt ve üst göz kapağı düşüklüğü (ptosis)
- Doğumsal göz kapağı şekil bozuklukları
- Tiroide bağlı göz ve kapak bozuklukları
- Yüz felcine bağlı göz ve kapak bozuklukları
- Gözaltı torbaları
- Göz kapağı estetiğinde en çok nelere dikkat edilmeli?
Başarılı bir göz estetiğinde hedef kişinin daha sağlıklı ve doğal bir görünüme kavuşmasıdır. Göz kapaklarının çalışma şeklinde operasyon sonrası oluşabilecek en ufak değişiklikler gözlerde sonradan düzeltilmesi çok zor olan ciddi problemlere neden olabilir. Bu yüzden göze yapılacak cerrahi ya da medikal estetik uygulamalar öncesinde hastanın detaylı muayenesi yapılmalı ve gerçekten ihtiyacı olan yöntem belirlenmelidir.
- Göz kapağı estetiği nasıl yapılır?
Operasyonlar genellikle lokal anestezi altında ameliyathane ortamında gerçekleştirilir. Operasyon süresi yapılacak işleme göre değişir.
- Göz estetiği operasyonundan sonraki süreç nasıldır?
Göz kapatılmaz ve buz pansumanı uygulanır. Genellikle hastalar aynı gün içinde birkaç saatlik gözlem sonrası hastaneden ayrılabilirler. Hastalara, ilk 1-2 günü evde geçirmeleri ve buz pansumanına devam etmeleri önerilir. İlk birkaç gün içinde kapaklarda ve göz etrafı dokularda ödem, morarma görülmekle birlikte, ağrı şikâyetleri nadirdir. Bu şişlikler ve renk değişiklikleri genelde bir hafta ile on gün içinde düzelir. Eğer kullanılmışsa konulan estetik dikişler 10 gün içerisinde alınır. Alt göz kapağına yapılan müdahaleler ise çoğunlukla cildi kesmeye gerek olmadan kapak içinden uygulanabilir. Böylelikle operasyon sonrası iz kalma ya da kapakta şekil bozukluğu olma gibi sorunlardan kaçınılmış olur.”
GÖZ ESTETİĞİNDE AMELİYATSIZ ÇÖZÜMLER
Kozmetik amaçlı göz estetiğinde botoks, göz altına dolgu uygulamaları ve radyofrekans ile cilt sıkılaştırma tedavisi de yaygın olarak kullanılmaktadır. Botoks, göz çevresi, alın ve kaş aralarındaki kırışıklıkların yok edilmesinde oldukça etkilidir. Bu tarz estetik amaçlı uygulamalarda en önemli konu kişinin doğal görünümünün korunmasıdır. Botoks, mutlaka steril koşullarda anatomiyi bilen uzman ve deneyimli bir hekim tarafından hastane koşullarında yapılmalıdır. Göz bölgesine uygulanan botoksun etkisi 4-6 ay arasında değişir. Toplumda “yüz ütüleme” olarak da bilinen radyoferkans ise her seans 20 ila 30 gün aralığında uygulanır..Etkinliği haftalar içerisinde başlayan ve her geçen gün artan bu tedavinin tam sonuçları 6 ayda belirginleşir ve etkinlik iki sene devam eder.
İçeriği Paylaşın