GSK ve Vir Biotechnology COVID-19’a Karşı ACTIV-3 Antikor Tedavisi Çalışmasına Başladığını Duyurdu
GSK ve Vir Biotechnology COVID-19’a Karşı ACTIV-3 Antikor Tedavisi Çalışmasına Başladığını Duyurdu
Bizi Takip Et
GSK ve Vir Biotechnology, hastaneye yatırılmış erişkin COVID-19 hastalarında ACTIV-3 çalışmasına başladıklarını duyurdu. Başlatılan Faz 3 çalışmasıyla VIR-7381 isimli antikor tedavisinin etkililiği ve güvenliliği araştırılacak.
GSK ve VIR Biotechnology’nin, yüksek riskli hastalarda COVID-19 nedeniyle hastaneye yatışı önlemek amacıyla sürdürdüğü antikor tedavisinde önemli bir aşamaya gelindi. COVID-19 için en umut vaat eden tedavilerin ve aşı adaylarının geliştirilmesini hızlandırmak için tasarlanmış NIH (Amerika Ulusal Sağlık Enstitüsü) liderliğindeki kamu-özel ortaklığı olan ACTIV programının ACTIV-3 çalışmasında, 13 günden daha kısa süredir hafif ila orta derecede semptomlarla hastaneye yatan, VIR-7831 antikoru ya da plasebo uygulanan 300 katılımcının klinik durumları değerlendirilecek. Çalışma süresince katılımcılara aynı zamanda standart FDA onaylı COVID-19 tedavi de uygulanacak. ACTIV-3 çalışmasının olumlu sonuçlar vermesi durumunda ise 700 kişinin ek katılımı ile çalışmaya devam devam edilecek.
GSK’nın Ar-Ge Başkanı ve Bilimsel Sorumlusu Dr. Hal Barron; “COVID pandemisinde yeni vaka ve hastaneye yatış oranları rekor seviyelere ulaşırken, dünyanın bu pandemiyle mücadelesine yardımcı olmak için birden fazla seçeneğe ihtiyacı olduğu kesin. Virüsü önlemek, tedavi etmek kısacası virüsle savaşmak için çalışmalar yapıyor ve çeşitli çözümler geliştiriyoruz. Dirence karşı güçlü bir bariyere sahip olan virüsü nötralize etme ve enfekte hücreleri öldürme potansiyeli taşıyan tedavi seçeneğimiz VIR-7831, diğer antikorların şimdiye kadar etki göstermediği hastanede yatan COVID-19 hastaları için yarar sağlayabilir.” dedi.
Vir İcra Kurulu Başkanı Ph. D. George Scangos ise; “Son veriler, antikorların nötralize edici aktivitesinin hastanede yatan erişkinleri COVID-19’un en ağır sonuçlarından korumak için yetersiz olabileceğini gösteriyor. VIR-7831’in farklılaştırıcı faktörlerinin ve geniş anti-koronavirüs aktivitesinin, bu hastalara yardım etmesine ve gelecekte ortaya çıkabilecek ilgili koronavirüslere karşı hazırlıklı olmamıza katkıda bulunmasını umuyoruz.” dedi.
İçeriği Paylaşın