Güçlenip Şifa Bulmak İçin Çorbalar

Güçlenip Şifa Bulmak İçin Çorbalar

Güçlenip Şifa Bulmak İçin Çorbalar

Bizi Takip Et


Hastalara yemek yedirmenin püf noktası yemeğin güzel görünüp iştah açıcı kokmasını sağlamaktır. Bir başka ipucu da küçük porsiyonlar sunmaktır; iştahınızın uyarılması gerektiğinde önünüzde tepeleme dolu bir tabak olmasından daha can sıkıcı bir şey yoktur.

Çorbalar
Bu bölümün başlığında çorbaları vurgulamamın nedeni sadece kolay yutulur ve sindirilir olmaları değil, aynı zamanda şifa verici özelliklerine göre farklı ot ve baharatları seçerek bir çok çeşidinin yapılabilmesidir. Çoğu insanın beklentisinin tersine, çiğ malzemelerden çorba yapmak şaşırtıcı derecede kolaydır ve ev yapımı olanlar, konserve kutuları ve paketlerin içinde satılanlardan çok daha lezzetlidir.

Lezzetli bir çorba yapmanın püf noktası kullandığımız et ya da sebze suyundadır. Bunu ana malzemelerden kendimiz yapabilir- üzerinde biraz et bırakılmış kemikleri, doğranmış küçük bir avuç, soğan ve bir demet ot eklediğiniz suda haşlayarak ya da sebze suyu yapıp iyice süzerek ya da hazır tabletler kullanabilirsiniz. Tablet kullanmayı seçerseniz yalnızca çeşni tabletleri değil de kaliteli et ya da sebze tabletleri kullanmaya çalışın. Daha iyi olanlara bulyon tableti denilmektedir ve gerçek malzemelerden yapıldıklarından ufaladığınızda biraz yağlı ve pütürlü olduklarını hissedersiniz. Sıkıştırılmış tütün gibi görünen ve bu hissi verenlerden uzak durmaya çalışın!yeni bir markayı denerken yemeğinize eklemeden önce tadına bakmak iyi bir fikirdir,böylece ne yoğunlukta bir tada sahip olduğunu bilirsiniz.çorbanızda lezzet veren malzemeler kullandıysanız et yada sebze suyu yerine yalnızca su ve biraz tuz kullanabilirsiniz.

Çorba yapmak için profesyonel gereçlere ihtiyacınız yoktur,ama uzun saplı kapaklı büyük boy bir tencere kullanışlı olur.düdüklü tencereniz bu daha da iyidir.boyutu,ağırlığı ve sıkıca kapanan kapağı bakımından kullanışlıdır.yoksa çorbanızı düdüklü tencerede 2-5 dakikadan daha uzun süre pişirmek gerekmez.çorbanızdaki malzemeleri ezmeye gelince ya bir el doğrayıcısı (blender) kullanın ya da iri delikli bir kevgirden geçirin.her şeyi toz haline getiren elektrikli doğrayıcıları kullanmamaya çalışın.sulu bir sostansa yoğun bir yapıya sahip çorba daha lezzetlidir.

Aşağıda verilen ölçülerin çok olduğunu düşünenler her zaman için ölçüleri küçültebilir ama çorbanın kolayca dondurulabildiğini unutmayın.küçük,soğuğa dayanıklı bir kasenin ya da kabın içine buzdolabı poşeti yerleştirmek ve bu poşetleri çorbanızı tamamen porsiyonlara bölene kadar doldurmak en iyi yöntemdir. Poşetleri sıkıca bağlayın ve kabın içine yerleştirip onu da buzluğa yerleştirin.çorba donduğunda kapları çıkartabilirsiniz.böylece tek seferlik hazır çorbanız olur.donunca birbirlerine benzedikleri için çorbalarınızı etiketlemeyi unutmayın.

Tatlı mısırlı sebze çorbası
Tatlı mısırlı sebze çorbası bol vitaminli ve mineralli ,taneli bir çorba çeşitidir ve her tada alışkın damakların bile baştan çıkartacak kadar leziz ve renklidir.

2 adet patates
1 adet soğan
1 konserve süzülmüş tatlı mısır
1 konserve domates
1 litre su
1 yemek kaşığı mısır nişastası
250ml. süt

Patates ve soğanları soyduktan sonra küp küp doğrayın suyun içine tatlı mısır ve domatesle birlikte ekleyin,bir taşım kaynatıp ardından 15 dakika ağır ateşte pişirin.mısır nişastasını süte katıp iyice ezin ve çorbaya ekleyin.nişasta çorbayı koyulaştırana kadar ısıtmaya devam edin ve servis yapın.

Kaynak: Cadının Mutfağı
Yazarı: Kate West
Yayınevi: Klan


İçeriği Paylaşın