Halı Saha Maçı Böbrek Yetmezliğini Ortaya Çıkarttı!

Halı Saha Maçı Böbrek Yetmezliğini Ortaya Çıkarttı!

Halı Saha Maçı Böbrek Yetmezliğini Ortaya Çıkarttı!

Bizi Takip Et


Yavuz Korkmaz 30 yaşında, evli, 6 ve 1 yaşında 2 çocuk babasıdır. Sivas’ta yaşayan Korkmaz, devlet memuru olarak görev yapmaktadır.

Yavuz Korkmaz halı sahada top oynarken, topa kafa atması; sol gözünde aşırı sulanmaya, tansiyonunun yükselmesine ve baş ağrısına yol açmıştır. Birkaç gün sonrasında, baş ağrısı şikâyetiyle uzman hekime başvurmuş, yapılan tahliller ve tetkikler sonucunda böbrek yetmezliği olduğunu öğrenmiştir. Alkol ve sigara kullanımı olmayan korkmaz (30), düzenli spor yaparak günlük yaşam aktivitelerini destekliyordu. Böbrek yetmezliğine dair hiçbir belirti yaşamayan, herhangi bir durumun kendisini şüphelendirmediğini söyleyen Yavuz Korkmaz, 30 yaşına kadar hastalığından habersiz hayatına devam etmiştir.

Korkmaz Kardeşler, nakil kararını aldıktan sonra Okan Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne başvurarak incelemeye alındılar. Organ Nakli Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alp Gürkan önderliğinde, 3 gün süren organ nakli hazırlık tetkikleri neticesinde ameliyata engel bir durumları olmadığı görüldü. Bunun üzerine 27 Yaşındaki kardeş Rıdvan Korkmaz’dan alınan böbrek,  ağabeyi Yavuz Korkmaz’a başarılı bir operasyonla nakledildi.

BÖBREK NAKLİNDE LAPAROSKOPİK YÖNTEM!

Böbrek nakli operasyonu sonrası açıklama yapan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alp Gürkan; ‘’ Korkmaz ailesi Okan Üniversitesi Hastanesi’nin ilk böbrek nakli vakasıdır. Genel cerrahi ekibimiz ile yaklaşık 3 saat süren başarılı bir operasyonla böbrek naklini gerçekleştirdik. Vericinin iyileşme sürecini hızlandıran ve yara izinin minimum olmasını hedefleyen Organ Nakli Ekibimiz laparoskopik yöntem ile böbreği almıştır. Bu yöntem sayesinde, daha az ağrı duyup, günlük yaşamına daha çabuk geri dönmektedir. Ayrıca enfeksiyon riski daha azdır ve estetik açıdan da büyük kesiler olmadığı için hastaya avantaj sağlamaktadır. Ameliyat sonrası alıcı ve vericiyi hastanemizde tıbbı kontrolleri için 5 ila 7 gün arası kontrol altında tutuyoruz, daha sonrasında şifa ile taburcu ediyor olacağız.

Ülkemizde binlerce  insan organ yetmezliğiyle yaşam mücadelesi veriyor. Maalesef her organın canlı vericisi olamıyor. Kalp, pankreas, akciğer gibi organların sadece kadavra kaynaklı nakli mümkün olabiliyor. Organ yetmezliği din, dil, ırk, cinsiyet tanımayan amansız bir hastalıktır ve mucize  tedavisi  organ naklidir. Yaşarken bırakabileceğimiz en güzel miras ‘’Organ Bağışı’’dır.’’ Açıklamasını yaptı.


İçeriği Paylaşın