Hamilelikte Obezite, Bebeğin Alerjik Olmasına Neden Oluyor!

Anne adaylarında görülen obezite, doğacak bebeklerinde alerji görme olasılığını yükseltiyor.

Hamilelikte Obezite, Bebeğin Alerjik Olmasına Neden Oluyor!

Bizi Takip Et


Uzmanlar sağlıklı bir gebelik dönemi için hamileliğe başlangıç kilosu ve hamilelikte alınan kilolara dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Hamilelikteki kilo kontrolü, bebeklerde oluşabilecek alerjileri önleyebiliyor.

Çocuklarda en sık görülen dört alerjibesin alerjisi, egzama, astım ve alerjik rinittir. Alerji belirtileri bir çocuğun sağlığını, eğitimini, sosyal aktivitelerini ve günlük yaşamının tüm yönlerini etkileyebilir.

Çocuklardaki alerjiler hem çocuk hem de ebeveyn için rahatsız edici olabilir. Ebeveynler, çocuklarını alerjen tetikleyicilere ve ciddi alerjik reaksiyonlara karşı koruma konusunda endişeli olurlar. Çocuklardaki alerjinin önlenmesinde annenin bir rolü olduğunu söyleyebiliriz, çünkü çocuklarda ortaya çıkan alerjilerinin nedenlerinden biri annenin hamilelikte obez olmasıdır. 

Anneler hamileliğe aşırı kilolu/obez girdiğinde, hamilelik sırasında fazla kilo almakta ve birçok çocuk da bu nedenle erken çocukluk döneminde alerjik hastalık geliştirmektedir. Küresel olarak, alerjik hastalıklardaki eğilimler salgın oranlarına ulaşarak en yaygın ve en erken başlangıçlı kronik hastalık grubu haline gelmiştir.

OBEZ OLAN ANNELERİN ÇOCUKLARINDA ASTIM RİSKİ 

Yapılan bir araştırmada hamilelik döneminde obez olan annelerin çocuklarında astım geliştirme olasılığı daha yüksek bulunmuştur. Ancak dermatit ve anafilaksi geliştirme olasılığı daha düşük bulunmuştur. Genel olarak hamilelikten önce obez annelerin çocuklarında astım geliştirme riski yüzde 8 daha yüksek çıkmıştır. Bebeklerin yaklaşık yarısı aşırı kilolu veya obez annelerden; üçte biri hamilelik sırasında aşırı kilo alan annelerden doğmuştur.

Sonuç olarak, hamileliğe başlangıçta obezitesi olan bir annenin ve hamilelikte alınan aşırı kilo ile çocuklar erken yaşta alerji hastalıklarına sahip olmaktadır.  


İçeriği Paylaşın