“Hemşirelikte Yaratıcılık” Ödülleri Sahiplerini Buldu

“Hemşirelikte Yaratıcılık” Ödülleri Sahiplerini Buldu

“Hemşirelikte Yaratıcılık” Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bizi Takip Et


HABER: Demet DEMİRKIR

Acıbadem Üniversitesi tarafından “Hemşirelikte yaratıcılık” temalı proje yarışması düzenlendi. Yarışmaya Türkiye’nin her yerinden hemşireler katıldı, yaratıcı hemşire sayısını artırmak amacıyla düzenlenen yarışmada finalistlere ödülleri takdim edildi.

Sonuçların açıklandığı ve yarışmayı kazananların projelerini sunduğu toplantıya Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Eti Aslan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Güven ve Acıbadem Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Güney de katıldılar.

“FARKINDALIĞIN ARTMASI AMAÇLANIYOR”

Hemşirelik konusunda farkındalığın amaçlanması üzerine böyle bir yarışma düzenlendiğini belirten Prof. Dr. Fatma Eti Aslan, 113 proje içerisinde 65 projenin ön elemeyi geçtiğini söyledi. Projeleri değerlendirirken özgünlük, hasta bakımına uygunluk, bilimi geliştirme, bakım maliyetlerinin düşürülmesi gibi kıstasları ön planda tuttuklarını sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Zeynep Güven ise toplumun her alanında hemşirelere görev düştüğünü belirtirken modern hemşirelik kavramına değindi ve 150 yıl önce bu kavramı Florence Nightingale’nin başlattığını vurguladı.

“FİNALİSTLER PROJELERİNİ ANLATTI”

“Portlet projesi” ile Meltem Kaya ve Nursel Ülke birinci, “Tıkanmayan intraket projesi” ile Nuğran Arslan ikinci, “Akıllı Pijama Projesi” ile Hürkan Cantutan ve Sema Kınataş ise üçüncü oldular, finalistlere para ödülü verilirken ilk 10 proje ise teşvik ödülü aldı.

Portlet projesi hakkında bilgi veren Nursel Ülke, portletin bir atlet olduğunu belirterek kanser hastalarının tedavilerinde kullanılan infüzörlerin hayatlarını etkileme seviyesini minimuma indirdiğini söyledi. Hastaların uykusuzluk, infüzörü taşıma sorunları, uyurken pozisyon değiştirme ve dış görünüm kaygısı gibi konularda ortalama yüzde 70 oranında iyileşme olduğunu kaydetti.

Damar yolu açmada kullanılan plastik bir aparat olan intrakette tıkanma olduğunda birçok sorunla karşılaşıldığını söyleyen Nuğran Arslan ise “Tıkanmayan İntraket” projesini anlattı. Proje ile amaçlanan şey ise “Hastaları tekrarlayan travmalardan korumak, intraket sarfiyatını azaltmak, hemşirenin işini kolaylaştırmak ve zaman kazandırmak, enfeksiyon kontrolüne katkı sağlamak”

Akıllı pijama projesini anlatan Sema Kınataş ise hastaların sıkıntılarına çare bulmak üzerine yoğunlaştıklarını ve bunun sonucunda akıllı pijamayı geliştirdiklerini söyledi. Akıllı pijama ile hastalar hastanede daha rahat hareket edebilirken; taburcu olanlara ise evde konfor sağlıyor.


İçeriği Paylaşın