İmplant Tedavisinde Bon’Lamina Tekniği
İmplant Tedavisinde Bon’Lamina Tekniği
Bizi Takip Et
Yeterli kemik dokusu bulunmadığı için implant yapılamayan veya kişinin kaburgasından kemik alınarak implant tedavisi yapılan hastalara , Bon’Lamina tekniği sayesinde, kaybolan kemik dokusu üç boyutlu olarak yeniden oluşturuluyor, kemik 2-3 ay gibi kısa bir sürede eskisinden de sağlam şekilde orijinal şekline dönüşüyor.
Diş Hekimi Pertev Kökdemir, son teknoloji Bon’Lamina (Kortikal Lamina) tekniği hakkında bilgi verdi: “Çene kemiklerinde erime oluştuğu durumlarda yeni kemik yapımı için uygulamakta olduğumuz ‘Bon’Lamina tekniği, en son teknoloji kemik rejenerasyonu sistemidir. Bon’Lamina tekniğinde kaybolan kemik dokusunun üç boyutlu olarak yeniden oluşması amaçlanır.”
KEMİK TAMAMEN İYİLEŞİP ESKİ HALİNİ ALIR
Kökdemir, “Dişlerini çok uzun zaman önce kaybetmiş ve fazla miktarda kemik kaybı olmuş hastalarda, damak protezi yerine yeniden implant desteği ile sabit diş kullanımı, bu teknik sayesinde mümkün olabilir. Bu tekniği Almanya ve İsviçre’den sonra yaptığımız çalışmalar sonucunda Türkiye’de, İstanbul’da uygulamaktayız. Bu teknik sayesinde kemik tamamen iyileşir ve eski orijinal şekline getirilebilir. Büyüme hormonları ile güçlendirilmiş olarak uygulandığında ise çok hızlı bir şekilde yeni kemik oluşumu sağlanır” dedi.
DİŞ ETİ OLUŞUMU DA BAŞARIYLA SONUÇLANIR
Diş Hekimi Pertev Kökdemir, Bon’Lamina tekniğinin avantajlarını ise şu sözlerle anlattı: “Bon’Lamina tekniğinin, Box tekniğine göre birçok avantajı var. Örneğin kemik artırımı yapılan bölge çevresinde diş eti oluşumu daha başarılı sonuçlar verir. Box tekniğinde 6-9 ay kemik oluşumu beklenmekte iken Bon’Lamina tekniğinde eğer büyüme hormonları kullanılmışsa 2-3 üç ayda sonuç alınabilir.”
HASTANIN KABURGASINDAN KEMİK ALINMASINA SON!
“İmplant için yeterli kemiği olmayan hastalara uygulanabilmekte ve çok başarılı sonuçlar elde edilmektedir” diyen Kökdemir, “Bu teknikte Box tekniği gibi hastanın çene kemiğinin başka bölgelerinden, kaburgalarından veya kalçasından blok kemik alınmasına gerek yoktur. Bon’Lamina tekniği ile bazı durumlarda implant da aynı seansta yerleştirilebilir. Eğer implant yapımı için çenenizde yeterli kemik yoksa diş hekiminize Bon’Lamina tekniğinin sizin için uygun olup olmadığını mutlaka sorun” diyerek hastaları bilgilendirdi.
İçeriği Paylaşın