İmplant Uygulaması Sonrasında 48 Saatte Dişler Ağzınızda!
İmplant Uygulaması Sonrasında 48 Saatte Dişler Ağzınızda!
Bizi Takip Et
Dişlerinizdeki çapraşıklık, ayrıklık gibi sorunlar nedeniyle ikili ilişkilerde kendinizi rahat hissetmiyor, gülerken dudaklarınızı ellerinizle kapatma gereksinimi duyuyorsanız… Ağzınızdaki eksik dişler yüzünden yemek yemekte zorlanıyorsanız… Diş hekimi fobisi sebebiyle diş tedavilerinizi hep yarınlara erteliyorsanız… Dişlerinizdeki sararma son zamanlarda sizi aynalara küstürdüyse… Günümüzde diş hekimliği alanındaki gelişmeler sayesinde, aslında tüm bu sorunlardan ağrı, acı hissetmeden kurtulmanız mümkün. Dentakademi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi uzmanları, daha beyaz, daha sağlık dişler için şu bilgileri veriyor:
HİÇ DİŞİ OLMAYANLARA “ALL ON 4” YÖNTEMİYLE İMPLANT YAPILABİLİR!
İmplantlar, eksik dişlerin oluşturduğu boşlukları doldurmak üzere tasarlanmış, titanyumdan yapılan yapay diş kökleridir. Çeşitli etkenler nedeniyle oluşmuş tekli, çoklu ya da tam diş eksikliği olan hastalara implant diş yapılabilmektedir. İmplant tedavisi lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmemektedir. Günümüzde 3 boyutlu tomografi desteği ve ileri teknolojik ekipmanlarla implant yapılması mümkün olmayan kişilere de bu olanak sağlanabilmektedir. Ağzında hiç dişi olmayan ve çene arka kemiklerinde erime görülen hastalarda da özel bir implant uygulama tekniği olan “All on 4 yöntemi” ile fonksiyonel ve estetik bir gülüş sağlanabilmektedir. Uygulamalarda kullanılan özel yüzeyli implantlar ve ekipmanlar sayesinde hastaların bekleme süresi 8 haftaya kadar inmektedir. İmplant uygulaması sonrası en geç 48 saat içinde geçici sabit protezler ile hastaların dişsiz kalmaları da engellenmektedir.
SEDASYON İLE DENTAL FOBİYE SON!
‘Dental fobi’ yaşayan hastalara sedasyon ile uykuda diş tedavisi yapılabilmektedir. Sedasyon uygulaması ile korku, endişe oluşturan unsurlar ortadan kalkmakta ve hastalara konforlu bir tedavi sunulmaktadır. Sedasyon, genel anestezi değildir. Sedasyon işleminde hastaya koklatılan gaz, derin uykuya dalınmasını sağlar. Hastanın solunum için herhangi bir alet desteğine ihtiyacı bulunmaz. Damar yolu ile herhangi bir ilaç girişi olmadığından hastanın uyanması ve günlük hayatına devam etmesi de daha kolay olmaktadır. Sedasyon aynı zamanda uzun süreli işlemleri tek seansta bitirmek isteyen, mide bulantısı, kusma ve kuvvetli öğürme refleksi sebebiyle diş tedavilerini yaptıramayan çocuk, yetişkin, sağlıklı ve engelli tüm bireylerde de kullanılabilen bir uygulamadır.
ESTETİK GÜLÜŞ İÇİN “PEMBE VE BEYAZ ESTETİK”
Estetik diş tasarımı diş hekimliğinin farklı branşlarının birlikte çalıştığı bir süreçtir. Estetik diş tasarımında diş etlerinde de gerekli düzenlemeler yapılabilmektedir.
Dişlerdeki estetik uygulamalar ‘beyaz estetik’; diş etlerindeki estetik uygulamalar ise ‘pembe estetik’ olarak adlandırılır. Estetik gülüş, dişlerdeki boyut, şekil ve renk bozukluklarını ortadan kaldırmak üzere uygulanan tedavilerin bütünüdür. Estetik bir gülüş için diş etlerinin de ideal oranda ve renkte görünmesi gerekir. Dişler dudaklara yeteri kadar destek olmalıdır. Diş aralarında boşluklar bulunmamalı ya da var olan boşluklar birbiriyle uyumlu hale getirilmelidir. Renk bozuklukları giderilmeli ve kişi daha beyaz gülebilmelidir. Eksik dişler implant ya da köprü tedavisi ile giderilmeli ve diş dizisinin devamlılığı sağlanmalıdır.
AĞIZ VE DİŞ HASTALIKLARINDA TEDAVİ ALANLARI
- İmplantoloji: Tek ya da çoklu diş ile total diş eksikliklerine karşı estetik ve fonksiyonel tedavi yöntemleri uygulayan diş hekimliği alanıdır.
- Çene Cerrahisi: Çene kemiği sorunları ve operasyonları, gömülü dişler, kist ve abse operasyonları, implant uygulamaları gibi ağız içi işlemleri gerçekleştiren dişhekimliği alanıdır.
- Endodonti (Kanal Tedavisi): Dişte meydana gelen hasarlar ve büyük çürükler nedeniyle diş içinde enfekte olmuş damar ve sinirlerin temizlenmesi, dezenfekte edilmesi ve dolgu ile dişin kapatılmasına dayalı işlemleri gerçekleştiren alandır.
- Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği): 16 yaşa kadar çocukların ağız ve diş sağlığı ile ilgili tedavileri yürüten diş hekimliği branşıdır.
- Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları): Dişi çevreleyen yumuşak ve sert doku problemlerini inceleyen ve tedavi eden diş hekimliği branşıdır.
- Ortodonti (Tel Tedavisi): Çene ve yüz bölgesindeki sorunların giderilmesi, dişlerin çeneler üzerinde düzgün sıralanmaları için gerekli tedavileri ve çalışmaları içeren alandır.
- Protetik (Protez) Diş Tedavisi: Ağızdaki eksik diş sayısına ve yerlerine göre; bu eksiklikleri gidererek ağız bütünlüğünü kazandıran, yalnızca estetik değil; aynı zamanda çiğneme fonksiyonlarını, konuşurken sesleri düzgün çıkartabilmeyi hedefleyen diş hekimliğindeki önemli dallardan biridir.
- Restoratif Diş Tedavisi: Diş çürüklerinin ve mevcut estetik şikayetlerin teşhis, tedavi ve takibini gerçekleştiren diş hekimliği uzmanlık alanıdır.
İçeriği Paylaşın