İşitme Kaybı Tedavisi İçin İşbirliği

İşitme Kaybı Tedavisi İçin İşbirliği

İşitme Kaybı Tedavisi İçin İşbirliği

Bizi Takip Et


Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN ve NYSE: SNY), rejeneratif tıp yaklaşımından yararlanarak küçük moleküllerin optimizasyonuyla işitme kaybına yönelik potansiyel tedaviler geliştirmek için, bir biyofarmasötik şirketi olan Audion Therapeutics (Audion) ile araştırma alanında iki yıllık bir işbirliği anlaşması imzalandığını açıkladı.

Ortak araştırmalarda, dünyanın işitme ve işitme kaybı alanındaki en geniş araştırma tesislerinden biri olan Massachusetts Eye and Ear Infirmary (Massachusetts Göz ve Kulak Kliniği) bünyesindeki Eaton-Peabody Laboratuarı’nda, Audion’nun kurucu ortağı ve araştırmacı Dr. Albert Edge tarafından geliştirilen teknoloji kullanılacak. Kök hücre ve iç kulak biyolojisi alanında derin deneyime sahip olan Dr. Albert Edge’in Massachusetts Göz ve Kulak Kliniği’nde geliştirdiği teknolojinin lisansı Audion’a ait. Sanofi-aventis, anlaşma hükümleri çerçevesinde, yürütülen ortak araştırmalarla ilgili teknolojik hakların lisansını Audion’dan alma imkanına sahip olacak.

Audion Therapeutics’in kurucularından RolfJan Rutten ve Helmuth van Es, “Sanofi-aventis ile yaptığımız bu işbirliğinden dolayı çok heyecanlıyız. Bu işbirliği, işitme kaybı tedavisine yönelik rejeneratif tedavi sağlayacak küçük moleküller geliştirme çabalarımızı destekliyor” açıklamasında bulundular ve sözlerine şöyle devam ettiler: “Sanofi-aventis’in işitme kaybı alanına ilgisi, geniş deneyimi ve küçük moleküllerin keşfindeki güçlü altyapısı, şirketin, bu araştırma programını mümkün olduğunca hızlı ilerletmemiz açısından mükemmel bir ortak olmasını sağlıyor.”

Sanofi-aventis Global Araştırma ve Geliştirme Başkanı Dr. Elias Zerhouni, “Audion’la yaptığımız yeni işbirliği anlaşması, karşılanmayan ve giderek artan tıbbi gereksinimlerin bulunduğu alanlarda ortaklarla çalışmaya adanmışlığımızın bir göstergesidir” yorumunda bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu işbirliği aynı zamanda “Stratejik Yaşlılık Tedavisi” Ünitemiz ve “Erken Adaylar” Ünitemiz ile birlikte çok disiplinli bir yaklaşımı da kapsıyor. Bu üniteler, iç kulak biyolojisinin incelenmesinde kullanılabilecek en ileri tekniklerle kulak-burun-boğaz alanında yeni tedaviler geliştirmek için birlikte çalışacaklar” diye konuştu.


İçeriği Paylaşın