Lilly Çalışanları Sosyal Hizmete Devam Ediyor
Lilly Çalışanları Sosyal Hizmete Devam Ediyor
Bizi Takip Et
Lilly İlaç firmasının 220 gönüllü çalışanı “Sınır Ötesindeki Kalpler (Hearts Abroad)” Programı ile dünyanın yardıma muhtaç bölgelerinde sosyal hizmet projelerine destek vermeye bu yıl da devam ediyor. Program kapsamında Türkiye’yi temsil eden Lilly İlaç Tıbbi SatışMümessili Türkün Uysal, Çin’de onbeş gün boyunca anaokullarında İngilizce öğretmenliği yaparak görevini bir diğer Lilly çalışanına devretti.
Lilly’nin, çalışanların katılımına yönelik olarak 2011 yılında ilk kez hayata geçirdiği “Sınır Ötesindeki Kalpler (Hearts Abroad)” programı bu yıl da etki alanınıgenişleterek devam ediyor. Uluslararası yardım kuruluşu “Cross-Cultural Solutions (Kültürlerarası Çözümler)” ile yürütülen programda Lilly gönüllülerinin dünyanın yardıma muhtaç bölgelerinde 15’er gün süreyle çeşitli sosyal hizmet görevlerini yürütmesi amaçlanıyor.
Bu yıl, 1300’den fazla Lilly çalışanının başvurduğu programa 44 ülkeden seçilen 220 kişi arasında yer alan Lilly İlaç Tıbbi Satış Mümessili Türkün Uysal, Türkiye’yi temsilen Çin’in Xian şehrindeki diğer gönüllü Lilly çalışanından görevi devralarak 15 gün süre ile İngilizce öğretmenliği yaptı. Uysal, “Bir Lilly çalışanı olarak, böyle bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sınır Ötesindeki Kalpler Programı, farklıkültürlere, ırklara, dinlere sahip insanların bir sosyal hizmet görevi çerçevesinde tek bir amaç için bir bütün olduklarının önemli bir göstergesi” dedi.
Çin’deki görevi süresince anaokullarında İngilizce öğretmenliği yapan Uysal,“Tamamen farklı kültürlere sahip bir ülkede, bir daha yaşamım boyunca bir araya gelme ihtimalim olmayan insanların hayatlarını iyileştirmek için çalışmış olmak benim için paha biçilemez bir deneyim oldu” açıklamasında bulundu.
Program kapsamında geçtiğimiz yıl Türkiye’yi temsil eden Lilly İlaç Tıbbi Satış Mümessili Özlem Çam, 2011 Ağustos ayında gönüllü elçi olarak Tayland’a gitmiş ve anaokullarında İngilizce öğretmenliği yapmıştı.
GÖNÜLLÜLER SOSYAL HİZMET GÖREVLİSİ GİBİ ÇALIŞIYOR
Lilly’nin, 21. yüzyılda sağlık hizmetlerini global düzeyde daha ileri bir seviyeye çıkarma doğrultusunda attığı adımlardan biri olan “Sınır Ötesindeki Kalpler” Programı’na katılmak için herhangi bir özel beceri ya da tıbbi uzmanlık aranmıyor. Çok farklı uzmanlık alanlarına ve tecrübeye sahip olan Lilly elçileri, sağlık hizmetleri ve diğer konularda, desteğe ihtiyacı olan insanlar ve topluluklarla kişisel ilişkiler kurarak birlikte çalışıyor.
Çalışanların sosyal hizmet görevlisi olarak çalıştığı dört temel alan olarak sağlık hizmetleri, bakım, eğitim ve toplumsal gelişim belirlendi. Sağlık hizmetleri alanında görev yapan çalışanlar, farklı ülkelerdeki yerel sağlık uzmanlarına destek olma ve birlikte çalışma imkanı buluyor. Yaşlı, bebek, çocuk ve engellilere bakım desteği sağlayan projelere katılan gönüllüler ise huzurevlerinde, kreş ve anaokullarında hizmet veriyorlar.
Program kapsamında okullarda da çalışmalar yürüten Lilly çalışanları, öğretmenlerin desteklenmesi ve çocuklara dil eğitimi konusunda eğitimcilere yardımcı olmaya çalışıyor. Ayrıca toplumsal gelişimi destekleyen projeler aracılığıyla da profesyonel beceri ve deneyimlerin paylaşılmasına, kadınların güçlendirilmesine yönelik çalışmaların hayata geçirilmesine de destek oluyorlar.
Her yıl Nisan ayında başlayan ve Ocak ayında sona eren program çerçevesinde 220 Lilly çalışanı, Hindistan, Tayland, Tanzanya, Rusya Brezilya, Gana, Çin, Fas, Guatemala, Peru ve Kosta Rika’daki projelerde görev yapıyor. Yaşadıklarıdeneyimleri şirket içinde bu program için kurulan bloglar ve diğer iletişim kanalları aracılığıyla paylaşma imkanı bulan Lilly elçileri, bu uygulama ile Lilly’nin günümüzde ve gelecekte insanların ihtiyaçlarını daha iyi nasıl karşılayabileceğine ilişkin fikir alışverişinde de bulunuyorlar.
İçeriği Paylaşın