“Masaj, Cerebral Palsy’li Bebekler İçin En Eğlenceli Fizyoterapi Yöntemi”

“Masaj, Cerebral Palsy’li Bebekler İçin En Eğlenceli Fizyoterapi Yöntemi”

“Masaj, Cerebral Palsy’li Bebekler İçin En Eğlenceli Fizyoterapi Yöntemi”

Bizi Takip Et


Dokunma, sevgi göstergesinin fiziksel bir kanıtıdır. Bebek ile anne arasındaki duygusal bağı güçlendiren masaj, etkin bir iletişim aracı olarak karşımıza çıkıyor. Buna bağlı olarak anne babanın bebeğe sevgi ile bağlanması, onun sağlıklı büyüme ve gelişimini olumlu yönde etkiliyor. Özellikle Cerebral Palsy’li bebeklerde bu durum daha büyük önem taşıyor.

Masaj, bebek gelişimini destekleyen kolay ve etkili yöntemlerden biri. Birçok faydası olan bebek masajının her yeni doğan bebeğe uygulanması uzmanlar tarafından öneriliyor. Özellikle büyüme ve gelişme açısından normal bir bebeğe göre daha fazla risk taşıyan bebeklere masaj uygulanması, bebeğin fiziksel ve ruhsal gelişimde anlamlı ve önemli etkiler sağlıyor.

“MASAJ BEBEĞİN ZEKA VE DUYGUSAL GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNUYOR”

Masajın insan üzerinde birçok olumlu özelliği olduğu biliniyor. Masaj bebeklere, özellikle de Cerebral Palsy’li bebeklere daha çok fayda sağlıyor. En önemli faydası bebeğin stresini azaltmaya yardımcı olan masaj, büyümeyi destekleyerek gelişimine yardımcı oluyor. Fiziksel gelişimin yanı sıra, beyin ve buna bağlı olarak zekâ ve duygusal gelişime de katkı sağlıyor.

“MASAJ ÖZELLİKLE BEBEK ATEŞLENDİĞİNDE VEYA AĞRISI OLDUĞUNDA UYGULANMAMALI”

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Aile Danışma Merkezi Müdürü Pedagog Banu Bingöl; “Masajın, her gün, beslenmeden bir ya da bir buçuk saat sonra, huzurlu ve tüm gereksinimlerinin tamamlanmış, masaja hazır olduğu zaman diliminde yapılması gerekiyor. Masaj, Cerebral Pasly’li bebeklerde fiziksel, duygusal ve psikolojik gelişmeler sağlıyor. Ancak masajın özellikle bebekler ateşlendiğinde, herhangi bir enfeksiyon geçirdiğinde, ağrısı olduğunda veya aşı yapıldığında uygulanmaması gerekiyor” dedi.


İçeriği Paylaşın