MedAmerikan Tüp Bebek Merkezi Hizmete Girdi

MedAmerikan Tüp Bebek Merkezi Hizmete Girdi

MedAmerikan Tüp Bebek Merkezi Hizmete Girdi

Bizi Takip Et


Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları bünyesinde hizmet veren MedAmerikan Tıp Merkezi’nde Tüp Bebek Merkezi açıldı. Türkiye’nin ilk özel tüp bebek merkezini kuran Prof. Dr. Teksen Çamlıbel’in öncülüğünde açılan merkez, Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları’nın teknoloji ve kalite standartlarıyla hizmet verecek. Merkezde 7 kadın hastalıkları doğum uzmanı, 3 embriyolog ve 1 üroloji uzmanı, 6 hemşire ve yardımcı personel hizmet verecek olup, yılda 1.500 ila 2.000 arası aileye tedavi yapılması planlanıyor.

MedAmerikan Tıp Merkezi, başarılı ve profesyonel sağlık kadrosuyla hizmet skalasını genişleterek, her alanda olduğu gibi tüp bebek alanında da hizmet vermeye hazırlanıyor. Merkez, tecrübeli kadrosu ve Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları kalitesinin birleşmesiyle Anadolu yakasında, tüp bebekte kanıta dayalı tedavi seçenekleriyle yeni bir referans noktası olmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Teksen Çamlıbel, “Tüp bebek tedavisinde tecrübe ve teknoloji iç içedir. Süreç sadece tek bir doktor tarafından değil, büyük bir ekip tarafından takip edilir. Her basamağında tecrübe, uyum ve sevgi gerekir. Sadece bunlar da yetmez, aynı zamanda teknolojik ve kalite olarak da bir alt yapı gerekir. Biz bunların hepsini burada bir araya getirdik. Tüp bebek tedavisi yaklaşık bir aylık bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi eşlerin her ikisini de kapsar ve bu nedenle iki kişilik bir tedavidir. Bir kadının siklusunun ilk günleriyle başlar. Yumurtalık takibi yapılıp yumurtalar belli bir boyuta gelene kadar büyütülür. Bir sonraki aşamada bu yumurtalar laboratuvar ortamına alınıp eşine ait spermlerle birleştirilir ve oluşan embriyolar kadının rahmine bırakılacak en uygun güne kadar hücreler için uygun ortamda bekletilir. Oluşan embriyolar arasında en iyileri seçilerek kadının rahmine bırakıldıktan sonra, gebelik 10 ila 12 gün sonra oluşur,” diye konuştu.

Türkiye’de yılda 80.000 tüp bebek siklusu yapıldığına da değinen Prof. Dr. Teksen Çamlıbel, “Çiftler çocuk sahibi olmak için başvurduklarında, kadın ve erkeğe ait üremeyle ilgili gereken testler yapılır. Çiftlerin sorunlarına göre farklı tedavi seçenekleri sunulur. 1 yıl düzenli ilişkiye rağmen gebelik oluşmaması durumunda, bir çifte infertil diyebiliriz. Ancak günümüzde hastalıklara göre farklı tedavi seçenekleri  gerekmektedir. Erken menopoz bunlardan biridir ve bazen bu 1 senelik bekleme süresi kadının çocuk sahibi olabilme şansını tamamıyla elinden alabilir. Bu nedenle kişiye özel tedavi seçenekleri daha önemli hale gelmektedir. İki kişilik bir tedavi olduğundan, kadın ve erkeğin ayrı ayrı değerlendirilip, onlara çift olarak en uygun tedavi planlanmalıdır. Tüp bebek merkezine başvuran çiftleri, tüp bebek tedavisine başlamadan önce değerlendirmek önemli ve gereklidir. Genellikle çiftler tüp bebek tedavisine başladıklarında sürecin uzunluğuyla kendilerini oldukça stresli bir tedavinin içinde bulurlar. Bu süreçte kendilerini güvende hissetmeleri ve doğru yerde olduklarına inanmaları çok önemlidir,” dedi.


İçeriği Paylaşın