Memorial Hizmet Hastanesi İnme Akut Tedavi Ünitesi Açıldı

Memorial Hizmet Hastanesi İnme Akut Tedavi Ünitesi Açıldı

Memorial Hizmet Hastanesi İnme Akut Tedavi Ünitesi Açıldı

Bizi Takip Et


Memorial Hizmet Hastanesi İnme Akut Tedavi Ünitesi Açıldı. Memorial Hizmet Hastanesi İnme Akut Tedavi Ünitesi’nden Prof. Dr. Reha Tolun, merkezin özellikleri ve inme hastalığına acil müdahale hakkında bilgi verdi.

“Memorial Hizmet Hastanesi Akut İnme Tedavi Ünitesi’nde, inme hastalarının akut tedavi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 24 saat/7 gün prensibi ile tüm tedavi uygulamaları günün her saatinde verilmektedir.

Ambülans komuta merkezleri ve hastane acillerinde çalışan hekimler İnme Acil Doktor Hattından gece ve gündüz tedaviyi üstlenecek olan inme ekibi hekimi ile direkt görüşme imkânı bulacaklar ve hasta acile gelmeden ünite hastayı karşılar ve hızlıca tedavileri başlatabilir şekilde hazır duruma getirilecektir. Bu yaklaşım tedavideki zaman sınırlamaları ile baş edebilmenin en etkin yoludur.

ÜNİTEDE YAPILAN TEDAVİLER

Ünitede tıkanmış olan damar ilaç dışında girişimsel nöroloji ekibi tarafından anjiyografik yolla; yani “kateter yöntemi” ile tıkalı damara ulaşılarak, tıkalı bölgeye uygulanan pıhtı çözücü ilaçla veya başka “mekanik” (stent, balon, pıhtının emilmesi, parçalanması vs) yöntemlerle de tedavi edilmektedir. Bu tedavi sonrasında hastalara inme ünitesi şeklinde yapılanmış bir ortamda akut tıbbi destek tedavileri sunulmaktadır.

BU BELİRTİLERE DİKKAT!

İnmenin en sık rastlanan belirtileri; ani ortaya çıkan felç, vücut yarısında uyuşma karıncalanma, ani konuşma veya anlama güçlüğü, ani baş dönmesi, dengesizlik, çift görme, tek veya çift gözde bulanık görme gibi şikâyetlerdir. Ani çok şiddetli baş ağrısı veya bilinç kaybı da kanayıcı inmenin ilk belirtisi olabilir. Burada önemli olan nokta belirtilerin aniden yıldırım hızı ile ortaya çıkmış olmasıdır. İnme nadiren başlangıçta yavaş yerleşim gösteren bir seyir izleyebilir.

VAKİT KAYBETMEDEN TEDAVİ MERKEZİNE ULAŞTIRILMALI

Hasta inme geçiriyorken yanında bulunuyorsanız sizi anlayıp anlamadığını, kol ve bacağını kaldırıp kaldıramadığını anlamaya çalışın. Bunlardan birini yapamıyorsa hastanın inme geçirdiğini kabul edin ve vakit geçirmeden en yakın etkin tedavilerin uygulanabildiği bir merkeze götürün veya götürülmesini sağlayın. Evde sakın beklemeyin, hastane dışında bir doktora gitmeyin. Hastanızın yakınmaları düzelse bile bu saatler içinde daha ağır bir inmenin habercisi olabilir.


İçeriği Paylaşın