Onkolojide Hedefe Yönelik Yenilikçi Tedaviler

Onkolojide Hedefe Yönelik Yenilikçi Tedaviler

Onkolojide Hedefe Yönelik Yenilikçi Tedaviler

Bizi Takip Et


Novartis Onkoloji Türkiye Genel Müdürü Pınar Üstündağ, onkolojide hedefe yönelik yenilikçi tedaviler, ilaç üretiminde yerelleşme projeleri konusunda bilgi veriyor: 80’i aşkın ülkede, kendini işine adamış 10 binden fazla çalışanımızla insanların daha iyi ve uzun hayatlar yaşamasını sağlayacak yenilikçi tedaviler bulma misyonumuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Türkiye organizasyonumuza bakacak olursak; 25’i aşkın hastalık için tedavi imkânı sunan, onkoloji, hematoloji ve nadir hastalıklara yönelik 20’den fazla ürünümüz ve 100’e yakın çalışanımız ile hastaların hayatlarına değer katmak üzere çalışıyoruz.

HEDEFE YÖNELİK YENİLİKÇİ TEDAVİLERE ODAKLANIYORUZ …

Yenilikçi onkoloji ilaçları geliştirmek ve sunmak üzere en yenilikçi teknolojileri kullanarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Hedefe yönelik ilaçlar ve immunoonkolojinin gücünü kombine etmekte büyük bir potansiyel olduğunun farkındayız. Hedefe yönelik tedavi alanında; yaptığımız uluslararası üniversite iş birlikleri ile yeni ortaya çıkmakta olan CAR-T tedavileri alanına, erken evrede kararlılıkla odaklandığımızı ve oldukça başarılı sonuçlar aldığımızı söyleyebilirim.

DÜNYA GENELİNDE 200’DEN FAZLA AR-GE PROJESİ

Bu kapsamda dünya genelinde 200’den fazla devam eden Ar-Ge projemizi; Novartis’in inovasyon alanındaki komuta merkezi olarak ifade edebileceğimiz NIBR’de (Novartis Biyomedikal Araştırma Enstitüsü) yürütüyoruz. Amerika, İsviçre, Singapur ve Çin gibi farklı lokasyonlarda, 6 binden fazla bilim insanı ve iş ortağımız ile çeşitli hastalık alanlarında araştırmalar gerçekleştiriyoruz.

Pınar Üstündağ

Novartis bilim insanları; hastalıkları tedavi edebilmek için yeni yaklaşımlar araştırmaya devam ederken, “ilaç” tanımını da yeniden şekillendirmek üzerine çalışıyor. NIBR bünyesinde oluşturulan yeni “Hücre ve Gen Tedavisi İnisiyatifi” bu çabaların kapsamını ve derinliğini ortaya koyuyor.

Bu inisiyatif, hücrelerin genetik olarak yeniden programlanmasıyla ilgili projelerde çalışan bilim insanlarını bir araya getirdi. Bilimsel ilerlemeyi sağlamak amacıyla farklı disiplinlerden araştırmacılar işbirliği yaparak; tavsiyelerini, öğrenimlerini ve çıkardıkları dersleri paylaşıyor. Burada gerçekleştirilen projelerin bir kısmında, vücudun içinde bulundukları yerlerde belirli hücrelere gen yerleştirilmesi hedeflenirken, diğerlerinde vücuttan hücreleri alıp laboratuvarda üzerlerinde değişiklik yaparak hastalara uygulanabilen “canlı” ilaçlar üretilmesi amaçlanıyor. Araştırmacılarımız CAR-T teknolojisinin kullanılabileceği, bazı kan kanserleri ve solid tümörler gibi yeni alanlar araştırıyor.

NOVARTİS ONKOLOJİ TÜRKİYE’NİN YERELLEŞME ÇALIŞMALARI

Milli ekonomiyi yerelleştirme noktasında ülke ekonomisine katkı sağlama hedefiyle, grubumuzun stratejileri ile paralel olarak yerel üretim alanındaki çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Ülkemizin yerel üretim konusundaki hedef ve politikalarına sürdürülebilir katkı sağlamak amacıyla yerel üretim konusundaki planlamalarımızı 2014 yılından bu yana sürdürüyor; bu alanda da öncü olmanın gururunu yaşıyoruz. 2018 yılından itibaren onkoloji alanında yerli ilaçların üretimini gerçekleştirerek; hastalarla yerli ilaçları buluşturmaya devam etmekteyiz.

Bu alandaki yatırımlarımızı artırarak Türkiye’deki varlığımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Devletimizin yerel üretim alanındaki stratejilerine paralel şekilde çalışarak; hastaların hayatlarında fark yaratacak ilaçlarımızla ve yatırımlarımızla Türk insanına bağlılığımızı devam ettiriyoruz.”


İçeriği Paylaşın