Ozon Terapisinin Sağlığa 5 Faydası

Medical Park Tokat Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ekrem Dutoğlu, ozon terapi tedavisi hakkında bilgiler verdi.

Ozon Terapisinin Sağlığa 5 Faydası

Bizi Takip Et


Sağlıkta yenilikçi bir yaklaşım olarak bilinen ozon terapisi hakkında açıklamalarda bulunan Medical Park Tokat Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ekrem Dutoğlu, “Ozon terapi enfeksiyonların tedavisi, iltihap azaltma, antioksidan etki sağlama, kan dolaşımını artırma ve bağışıklık sistemi desteği gibi birçok amaçla kullanılabilir” dedi. 

Günümüzde sağlık alanında birçok alternatif tedavi yöntemi bulunduğuna işaret eden Medical Park Tokat Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ekrem Dutoğlu, bunlardan biri olan ozon terapisisin, ozon gazının tıbbi amaçlarla kullanılması olduğunu söyledi.

Ozonun (O3) üç oksijen atomundan oluşan bir gaz olduğunu ve doğada ozon tabakasının oluşumunda rol oynadığının altını çizen Uzm. Dr. Ekrem Dutoğlu, tıbbi kullanımda ise anti-enfektif, antioksidan ve rejeneratif özellikleri nedeniyle dikkat çektiğini belirtti. Uzm. Dr. Dutoğlu, ozon terapisi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

"DOĞRUDAN CİLDE VEYA VÜCUT DOKULARINA ENJEKTE EDİLEBİLİR"

Ozon terapisinin temel olarak ozon gazının vücuda uygulanmasıyla gerçekleştiğini vurgulayan Uzm. Dr. Dutoğlu, “Bu genellikle bir ozon jeneratörü kullanılarak yapılır. Ozon, öncelikle oksijen (O2) gazından elde edilir ve ardından istenilen konsantrasyona ayarlanır. Terapi sırasında, ozon gazı doğrudan cilde veya vücut dokularına enjekte edilebilir, intravenöz olarak uygulanabilir veya ozon içeren yağlar veya sıvılar kullanılarak lokal olarak uygulanabilir” şeklinde konuştu. 

FAYDALARI VE YAYGIN KULLANIM ALANLARI

Ozon terapisinin birçok sağlık sorununun tedavisinde ve iyileştirilmesinde kullanılabildiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Dutoğlu, bazı yaygın kullanım alanlarını şöyle açıkladı:

Enfeksiyonların tedavisi: Ozon, bakteri, virüs ve mantarları öldürme yeteneğine sahiptir. Bu nedenle, ozon terapisi enfeksiyonların tedavisinde etkili olabilir.

Antioksidan etki: Ozon, antioksidan özelliklere sahiptir ve serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabilir.

İltihap azaltma: Ozon terapisi, iltihabı azaltabilir ve doku iyileşmesini teşvik edebilir.

Kan dolaşımını artırma: Ozon terapisi, kan dolaşımını artırarak oksijen ve besin maddelerinin dokulara daha iyi taşınmasını sağlayabilir.

Bağışıklık sistemi desteği: Ozonun bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve vücudun hastalıklara karşı direncini artırdığı düşünülmektedir.

"RİSKLERİNE VE YAN ETKİLERİNE DİKKAT EDİLMELİ"

Ozon terapisi birçok sağlık sorununun tedavisinde ve iyileştirilmesinde güvenli kabul edilen yenilikçi bir tedavi yöntemi olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Dutoğlu, ancak her tedavi yönteminde olduğu gibi potansiyel faydaları ve risklerinin de dikkate alınması gerektiğini belirtti. 

Ozon terapisinin bazı riskleri ve yan etkilerinin de olabileceğine değinen Uzm. Dr. Dutoğlu, şunları söyledi:

“Ozon terapisinin riskler ve yan etkileri arasında enjeksiyon yerinde ağrı, kızarıklık veya şişlik, kan pıhtılaşması sorunları (intravenöz uygulama durumunda) ve nadiren alerjik reaksiyonlar yer alır. Bu yüzden ozon terapisi her zaman uzman bir sağlık profesyoneli tarafından yürütülmelidir.”

"KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ BİR TEDAVİ PLANI OLUŞTURULMALI"

Ozon terapisinde uzman bir sağlık profesyoneli ile görüşülerek, kişiselleştirilmiş bir tedavi planı oluşturmanın önemli olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Dutoğlu, “Ozon terapisinin daha fazla araştırılması ve klinik çalışmalarla desteklenmesi gerekmektedir, ancak şu anda birçok kişi için etkili bir seçenek olabilir” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. 


İçeriği Paylaşın