Pfizer’den Hekimlere Araştırma Belgesi
Pfizer’den Hekimlere Araştırma Belgesi
Bizi Takip Et
T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı, Pfizer Türkiye Klinik Araştırma Eğitim Programında klinik araştırmaların planlanması, yürütülmesi ve tamamlanmasına kadar pek çok konuda sunum ve tartışmalar yapıldı. Yalnızca hekimlere yönelik düzenlenen bir günlük eğitimin sonunda, tüm modüllere katılan ve program sonundaki sınavı geçen tüm katılımcılara sertifika verildi.
Program, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde gerçekleşti. Daha önce Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılmış olan Klinik Araştırma Eğitimi, Sağlık Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen 4. eğitim oldu. Eğitimlerde klinik araştırmalarda son durum, tıbbi cihaz araştırmaları, etik yaklaşımlar, klinik araştırma tasarımı, tarafları, süreçleri, yoklama ve denetleme, advers olaylar ve raporlanmaları hakkında sağlık profesyonellerine kapsamlı bilgiler verildi.
2009 yılından bu yana Türk İlaç Sektörü’ ndeki ilk akademi-sanayi işbirliği kapsamında bir dizi projeye imza atan Pfizer, Türkiye’de ilaç sektöründe Ar-Ge faaliyetlerini ve inovasyon çalışmalarını destekleyecek ortamın geliştirilmesi konusundaki kararlılığının altını çizmişti. Bu doğrultuda ilaç keşfi ve geliştirilmesi alanında bilim insanlarımızın projelerine küresel bilim dünyasının kapılarını açan ve uluslararası Ar-Ge ağı ile Türk Bilim Dünyası arasında bir köprü kuran Pfizer, öncü olduğu Klinik Araştırma Eğitim Programı ile Türkiye’de ilaç Ar-Ge faaliyetlerinin yüksek standartlara getirilmesi için destek vermeye devam ediyor.
Program, ülkemizde yüksek standartta klinik ilaç araştırmalarının yaygınlaşması, araştırmacıların bu konudaki bilgilerinin güncellenmesi ve dünyada ve Türkiye’deki son gelişmelerin paylaşılmasını hedefliyor.
2000 yılından beri klinik araştırmaların gelişimi için ‘Araştırmacı Eğitim’leri düzenleyen Pfizer, bu programları T.C. Sağlık Bakanlığı, eğitim ve araştırma hastaneleri, üniversiteler ve sektörün de işbirliği ile daha da güçlendirmeyi hedefliyor.
“ARAŞTIRMACILARIN EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ”
T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hanefi Özbek, Klinik araştırmaların yeni ilaçlar ve diğer tedavi yöntemlerinin insanlara yararlı olabilmesi, tedavisi olmayan hastalıklara çare bulunması, insanların daha uzun ve kaliteli hayatlar yaşayabilecekleri tedavilere kavuşmasındaki önemini belirtti. Ülkemizde klinik araştırmaların güncel ve yüksek standartlarda yapılabilmesi için ise araştırmaları yapan uzmanların eğitimlerinin oldukça önemli olduğunu vurguladı.
Pfizer’in desteğiyle gerçekleştirilen 4. eğitim programının, tıbbın ve bilimin gelişimini sağlayan klinik araştırmaların ülkemizde yüksek standartlarda yapılmasına katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.
İçeriği Paylaşın