Sabahları Dinç Kalkmanızı Sağlayacak Öneriler

Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, sabahları dinç kalkmanızı sağlayacak önerilerde bulundu.

Sabahları Dinç Kalkmanızı Sağlayacak Öneriler

Bizi Takip Et


Zaman zaman hava değişimi ve stres gibi nedenlerden dolayı sabahları erken saatlerde yatağımızdan ayrılmak çoğu kişi için oldukça güç bir durum haline gelebilir. Kaliteli ve yeterli süre uyuyan kişinin ertesi sabah daha zihinsel ve fiziksel olarak dinç ve enerjik şekilde güne başladığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, “Güzel bir uyku için akşam yemeğinde porsiyonları küçük tutmalı ve karbonhidrat tüketimini kısıtlamalıyız. Ayrıca uyumadan en az üç saat öncesinde yemek yememeliyiz” uyarısında bulundu.

GÜNDE 7-8 SAAT UYUMAK İYİ HİSSETTİRİYOR

Yeterli süre ve düzenli uyku uyumanın fizyolojik ve psikolojik olarak önemli olduğunu anlatan Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu “Günlük 7-8 saat süre uyumak insanın kendisini iyi hissetmesini ve zihninin rahatlamasını sağlar. Güzel bir uyku için akşam yemeğinde porsiyonları küçük tutmalı ve karbonhidrat tüketimi kısıtlanmalıdır. Uyumadan en az üç saat öncesinde yemek yemekten sakınılmalıdır” dedi.

MONOTONLUKTAN KURTULUN

Uyandıktan sonra güneş ışığı altında kolları yukarı kaldırıp birkaç kez derin nefes almanın ve vücudu germenin, duyuların uyanmasına yardımcı olduğunu vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu “Vücuda doğal bir enerji veren sağlıklı bir kahvaltı yapılması ve su içilmesi de çok yararlıdır. Ayrıca sabah 10-20 dakika süre ile açık havada hafif bir yürüyüş yapılması, vücudun enerjisini arttırır. Monotonluktan kurtulup bir hobi edinilmesi kişinin güne daha enerjik başlamasına yardımcı olur” dedi.

KİŞİLERİN AKTİF VE VERİMLİ SAATLERİ FARKLILIK GÖSTEREBİLİR

Kaliteli ve yeterli süre uyuyan kişinin ertesi sabah daha zihinsel ve fiziksel olarak dinç ve enerjik şekilde güne başladığının altını çizen Atasoyu, “Genel olarak sabah saatlerinde insan bedeninin enerji seviyesi yüksektir. Ancak kişilerin günlük yaşam ve çalışma programlarına göre daha aktif ve verimli oldukları saatler farklılıklar gösterebilir. Belli bir konuya odaklanan insanların 90-120 dakika sonra verimlerinin düştüğü gözlemlenmiştir. Yoğun çalışma sonrasında sıvı bir şeyler içmek (su, kahve, çay gibi)  ve kısa süreli hareket etmek için 15 dakika ara verilmesi yararlı olur” dedi.


İçeriği Paylaşın