“Sağlıklı Nefesler Çoğalsın” Diye Farkındalık Çalışmalarını Önemsiyoruz
“Sağlıklı Nefesler Çoğalsın” Diye Farkındalık Çalışmalarını Önemsiyoruz
Bizi Takip Et
Türkiye’de 40 yaşın üstünde ve tütün kullanan her 5 kişiden birinde KOAH görülüyor.
AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, küresel bir sağlık problemi olan KOAH’la ilgili hayata geçirdikleri geçirdikleri farkındalık projeleri konusunda şu bilgileri veriyor:
“KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) nefes yollarında mikroplarla oluşmayan, bir iltihaplanmaya bağlı olarak ortaya çıkan ilerleyici bir akciğer hastalığıdır. Yılda yaklaşık 3 milyon kişi KOAH nedeni ile hayatını kaybetmektedir. KOAH’ın küresel prevalansının 251 milyon olduğu tahmin edilmekte2 olup, WHO’nun (Dünya Sağlık Örgütü) tahminlerine göre KOAH, 2030’a kadar dünya çapında önde gelen dördüncü ölüm nedeni olacaktır.3 Türkiye’de ise solunum sistemi hastalıkları en sık görülen üçüncü ölüm nedenidir ve bunun da yüzde 59,4’ü KOAH’dan kaynaklanmaktadır.4 Toplumumuzda 40 yaş ve üstü tütün kullanan her 5 kişiden birinde KOAH bulunmaktadır.1
“HASTALARIN HAYATLARINA DEĞER KATMAYI HEDEFLİYORUZ”
AstraZeneca olarak araştırma, geliştirme, temel ilaçların ve uzmanlık ürünlerinin üretimi ve sağlığın hizmetine sunulması alanında faaliyet gösteren, dünyanın önde gelen yenilikçi ve araştırmacı ilaç şirketlerinden biriyiz. Türkiye’de, 400 kişiyi aşkın kadromuzla hastaların hayatlarında anlamlı bir fark yaratacak ilaçların sağlığın hizmetine sunulmasını hedefliyoruz. AstraZeneca Türkiye olarak onkoloji, solunum, kardiyovasküler, renal ve metabolik hastalık alanlarındaki tedavilerimizle hastaların hayatına değer katmayı hedefliyoruz. Solunum hastalıklarının tedavisine yönelik ürün grubumuzla ve bu alanda 40 yılı aşkın deneyimimiz ile solunum yolu hastalıkları için yeni tedaviler geliştirme konusunda güçlü bir geçmişe sahibiz.
HAVA KİRLİLİĞİYLE MÜCADELEDE NEFESLE TETİKLENEN ÖZEL TABLET UYGULAMASI
AstraZeneca Türkiye olarak sağlığa hizmet ederken, farkındalık çalışmalarına da önem veriyoruz. Bu amaç doğrultusunda geçtiğimiz yıllarda solunum hastalıklarını en çok etkileyen faktörlerden biri olan hava kirliliğine dikkat çekmek istedik ve nefesimizle tetiklenen özel bir tablet uygulaması geliştirdik. Uygulama aracılığıyla sağlık çalışanlarının bulunduğu noktalarda hava kirliliği oranlarını kendileriyle paylaştık.”
“SIFIR KARBON TAAHHÜDÜ” STRATEJİSİ
‘Sıfır Karbon Taahhüdü’ stratejimiz kapsamında, iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilirlik kapsamındaki mevcut hedeflerimizi hızlandırma taahhüdü verdik. Bu doğrultuda 2025’e kadar küresel operasyonlarımızdaki karbon emisyonunu sıfıra indirmek ve 2030’a kadar da tüm tedarik zincirini karbon negatif yapmak için çalışacağız. Bu proje kapsamında 50 milyon ağaçlık yeniden ormanlaştırma projemizi de başlattık. Şubat 2020’de ilk ağacın dikildiği Avustralya’daki yerel yönetimlerle ve küresel çapta yeniden ormanlaştırmaya odaklanan kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan One Tree Planted ile iş birliği kurduk. İlerleyen dönemlerde Türkiye de dahil olmak üzere farklı ülkelerde ağaç dikmeye devam edeceğiz. Bu inisiyatif ile aynı zamanda Dünya Ekonomik Forumu’nun yeni başlattığı ‘1T.org – Bir Trilyon Ağaç’ platformunu da destekliyoruz.”
ASTRAZENECA SOLUNUM HATIRA ORMANI
Faaliyetlerimizin çevre ve doğal varlıklar üzerinde olumsuz etkiler yaratmaması için çaba göstermeye de devam ediyoruz. Türkiye’de ‘sağlıklı nefesler çoğalsın’ diye Orman ve Su İşleri Bakanlığı’yla yapılan çalışmalar sonucunda İstanbul’un Riva ilçesindeki Göllü Köyü Mevkii’nde 10 bin ağaçlık bir hatıra ormanı ve TEMA Vakfı aracılığıyla Balıkesir’de 5 bin 500 ağaçlık AstraZeneca Solunum Hatıra Ormanı’nı oluşturduk. Tüm faaliyetlerimizi çevresel sürdürülebilirliği, doğal varlıkları ve iklim dengelerini önemseyen ve koruyan bir şekilde gerçekleştirmek en önemli ilkelerimizden biri ve bu ormanlar bu anlamda çok önemli bir yerde duruyor. AstraZeneca Türkiye olarak bu alanda kaydettiğimiz ilerlemeyi sürdürmeye ve üzerimize düşen görevin daha fazlasını yapmaya kararlıyız.
İçeriği Paylaşın