Sebebi Mevsimsel Olmayabilir! Saç Dökülmesine Karşı Tavsiyeler
Global Hair Medikal Direktörü Berkant Dural, mevsim geçişlerinde artan saç dökülmesine karşı alınabilecek önlemleri anlattı.
Bizi Takip Et
Mevsim geçişlerinde yaşanan hava değişimi nedeniyle vücudumuzda birçok değişiklik yaşanıyor. Saç dökülmesi mevsim geçişlerinde en çok rastlanan problemlerden biri. Genetik faktörlerden strese, düzensiz beslenmeden hormonal değişimlere kadar pek çok faktöre bağlı olarak gelişebiliyor. Ruhsal ve bedensel değişime bağlı olarak ortaya çıkan saç dökülmeleri nedeniyle birçok kişi depresyona girebiliyor.
"Saç dökülmesi şikayeti eğer iki haftayı geçerse bu kalıcı saç dökülmesine işaret ediyor olabilir" uyarısında bulunan Global Hair Medikal Direktörü Berkant Dural, saç dökülmesine karşı alınabilecek önlemleri anlattı.
GÜNDE 100 ADET SAÇ TELİNİN DÖKÜLMESİ NORMAL
Bu kapsamda mevsim değişikliklerinde saç dökülmesinden korkulmaması gerektiğinin altını çizen Global Hair Medikal Direktörü Berkant Dural, "Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte dışarıdaki kuru hava, saç derisiyle temas ederek, nemi hapsediyor. Kuruyan saç derisi de zamanla dökülmeye başlıyor. Ancak günde 100 adet saç telinin dökülmesi gayet normal bir durum. Özellikle mevsim geçişlerinde saç dökülmeleri yüzde 50 oranında artabiliyor. Ancak dökülmeler uzun bir süre devam ediyorsa, bu kalıcı saç dökülmesinin belirtisi olabilir. Uzun süren dökülmelerde önlem alınması gerekiyor’’ diye belirtti.
SAÇ DÖKÜLMESİ İKİ HAFTAYI GEÇERSE DİKKAT
Vücudumuzda yaşanan birçok değişim saçlarımızı da etkiliyor. Vitamin eksikliği, hormonal değişimler, duygu durum bozuklukları gibi etkenlerin yanı sıra mevsimsel değişimlerde saç yapısının bozulmasına sebep oluyor. Ancak hava değişikliklerine bağlı olarak dökülen saç tellerinin, 2 haftayı geçtiğinde önlem alınması gerektiğini belirten Medikal Direktör Berkant Dural, "Saç dökülmelerinin birçok farklı sebebi bulunuyor. Özellikle kuru ve nemsiz saçlar dökülmeye eğilim gösteriyor. Ancak mevsim değişikliklerinde saç dökülmeleri maksimum 2 hafta boyunca devam ediyor. Eğer dökülmeler uzun süreli olarak devam ediyorsa mutlaka uzmana başvurmak gerekiyor. Erken dönemde saç dökülmesinin önüne geçerek, süreci yavaşlatabiliriz. Tabi bu süreçte kullandığımız ilaçları, besinleri, dökülmeyi tetikleyecek faktörleri göz önünde bulundurmak gerekiyor" dedi.
SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN ÖNERİLER
Günümüzde birçok kişi saç dökülme şikayetiyle uzmanlara başvuruyor. Psikolojik olarak da insanı etkileyen bu durumun düzenli tedavi şekilleri ile önüne geçilebiliyor.Saç sağlığı için gerekli vitamin ve minerallerin vücutta bulunmaması dökülmeye sebebiyet veriyor. Kimi zaman çeşitli besin takviyesi, şampuanlar ya da bakım kürleri ile önüne geçilse de bazı kişilerde kalıcı dökülmeler meydana geliyor.
Global Hair Medikal Direktörü Berkant Dural Kalıcı saç kayıplarının önlemek için önerileri şöyle:
*Stresten uzak durmak,
*Dengeli beslenmek,
*Bol su içmek,
*Saç diplerine masaj yapmak,
*Doğru ürünleri kullanmak
*Aşırı sıcak ya da soğuk suyla saçı yıkamamak.
SAÇ MEZOTERAPİSİ İŞE SAĞLIKLI KIL KÖKLERİ MÜMKÜN
Çeşitli tedaviler ile sağlıklı kıl köklerine ulaşılabileceğinin altını çizen Berkant Dural, "Saç mezoterapisi ile saç köklerini besleyen vitamin, mineral gibi bileşenlerin saç köküne yerleşmesini sağlıyoruz. Bu yöntem saç dökülmesinin yanı sıra incelen saç telini kalınlaşmasına, canlı ve parlak görünüme kavuşturmayı da destekleyici bir tedavi yöntemidir. Cerrahi bir yöntem olmadığı için saç yapısından memnun olmayan birçok kişi de saç mezoterapisine başvuruyor. Güçsüz kıl köklerine enjekte edilen vitamin ve mineraller sayesinde ortalama 4-8 hafta içerisinde yeni kıl kökleri çıkmaya başlıyor. Böylelikle dökülen ve zayıflayan saç için en ideal yöntem olan saç mezoterapisi birçok kişi tarafından tercih sebebini oluşturuyor" dedi.
İçeriği Paylaşın