Şeffaf Apareyler Ortodonti Sempozyumunda Yoğun İlgiyle Karşılandı
Şeffaf Apareyler Ortodonti Sempozyumunda Yoğun İlgiyle Karşılandı
Bizi Takip Et
Uluslararası Türk Ortodonti Derneği Sempozyumu bu yıl 15’inci kez düzenlendi. 3D teknolojisiyle Türkiye’de üretilen şeffaf apareyler, sempozyumda katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Şeffaf apareyler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Banu Çakırer Bakkalbaşı, “Bilgisayar ve 3D teknolojisindeki ilerlemeler, şeffaf apareyler ile elde edilebilen diş hareketlerinin sınırlarını genişletti” dedi.
Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ortodontistleri ağırlayan Uluslararası Türk Ortodonti Derneği Sempozyumu 15’incisi 5-7 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ortodontik tedavinin erişkinler tarafından giderek daha sıklıkla tercih edilen bir tedavi seçeneği olmasından hareketle, sempozyumun bu seneki teması “Erişkin Ortodontisi” oldu. Sempozyum kapsamında katılımcılarla “Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi” konusunu paylaşan Prof. Dr. Banu Çakırer Bakkalbaşı, şeffaf apareyler ile yapılacak ortodontik tedavilerin de konvansiyonel yöntemlerde olduğu gibi ciddi bir teşhis ve planlama süreci gerektirdiğinden ortodonti uzmanları tarafından uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Bakkalbaşı, “Günümüzde artan sayıda erişkin hasta teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan yeni nesil ortodontik tedavi alternatiflerinden faydalanmak istiyor. Bu yöntemlerin en önemlilerinden biri ise; şeffaf apareyler. Bilgisayar ve 3D teknolojisindeki ilerlemeler, şeffaf apareyler ile elde edilebilen diş hareketlerinin sınırlarını genişletti. Metal ya da porselen braketler ve telleri kullanmak istemeyen hastalar için bir seçenek olan şeffaf apareyler, görünmez olmaları ve bazı durumlarda daha hızlı sonuç veren özellikleriyle ön plana çıkıyor” diye konuştu.
YENİ NESİL ORTODONTİK TEDAVİ: ŞEFFAF APAREY
Metal diş telleri ile karşılaştırıldığında rahatsızlık vermeyen şeffaf apareylerin ağız hijyeninin sağlanması açısından oldukça avantajlı olduğunu belirten Çakırer Bakkalbaşı, “Yemek yerken çıkartılabilen şeffaf apareyler, hastalara diş fırçalama ve diş ipi kullanmada da kolaylık sağlayarak ağız hijyeni konusunda da yardımcı oluyor” dedi. Şeffaf apareylerin takıp-çıkarılabilen ürünler olduğunu belirten Çakırer Bakkalbaşı, “Bu ürünlerin takıp-çıkartılabilir olması dişlere aralıklı kuvvet iletilmesini sağlıyor ki bu özellik ortodontik tedavi sırasında kuvvet altında kalan dişlerin uzun dönemdeki sağlıkları açısından önemli bir katma değer sağlıyor” şeklinde konuştu.
15. Uluslararası Türk Ortodonti Derneği Sempozyumu kapsamında katılımcılar, erişkin bireylerde tercih edilen ortodontik ve interdisipliner tedavi uygulamalarına ilişkin güncel bilgileri her biri alanında yetkin ve tanınmış konuşmacılardan dinleme şansına erişti. Sempozyumda Prof. Dr. Murat Akkaya “Ortodonti-Periodontoloji İlişkisi”ni; Prof. Dr. Banu Çakırer Bakkalbaşı “Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi: Avantaj ve Dezavantajları”; Yrd. Doç. Dr. Cenk Ahmet Akcan “Ortodontide Üçüncü Boyut”u ele aldı. Sempozyum kapsamında sunulan yoğun program ile katılımcılar bilimsel ve klinik alanda kendilerini güncellerken, sosyal programlar ile de kaynaşma imkanı buldu.
İçeriği Paylaşın