Siemens’ten Hastaneler İçin Yenilikler
Siemens’ten Hastaneler İçin Yenilikler
Bizi Takip Et
Görüntü işleme yazılımı syngo®.via ve yeni PACS sistemi syngo®.plaza; görüntüleme alanında kullanılıyor.
Siemens’ten yapılan açıklamaya göre; Siemens Sağlık, syngo.via ve syngo.plaza ile teşhis görüntüleme alanında yeni bir çağ başlatıyor. Yeni nesil bilgisayarlar ve akıllı yazılım konseptleri kısa sürede çok sayıda hastanın muayene edilmesine, doğru teşhisler konmasına ve görüntüleme sistemlerinin daha ekonomik kullanılmasına izin veriyor.
Açıklamada ürünlerle ilgili olarak şu bilgiler verildi:
syngo.via: Tıbbi görüntüleme ve teşhis için yeni bir yazılım olan syngo®.via’nın en önemli özellikleri arasında otomatik vaka hazırlama, hastanedeki tüm iş istasyonları ile bir ağ oluşturma ve kapsamlı hizmet konseptleri yardımıyla sağlanan yüksek işlerliği sayesinde iş akışını hızlandırmak yer alıyor. syngo.via radyolojide, kardiyolojide, nörolojide ve onkolojide kullanılan görüntüleme yöntemlerini de içeriyor. Diğer bir önemli özelliği ise IT ve bilgi sistemleriyle özellikle de syngo®.plaza ile sorunsuz bir şekilde birlikte çalışması. Ayrıca tüm verilere web tabanlı erişim imkanı sağlayan ekonomik bir çözüm sunuyor. Klinik bir çalışma ağında, kayıtları anında görüntüleme cihazından talep eden istemcilerin kullanımına sunan uygun bir sunucuya aktarılması gerekir. Diğer yandan ilgili yetkililerin çalışma ağının neredeyse her yerinden – ve güvenli yollarla dışarıdan –tüm vaka bilgilerine erişmesi mümkün olmalıdır. Böylece çalışma ağının her yerinden bir muayene hazırlanabilir ve raporlar otomatik olarak doğru tarayıcı iş istasyonuna aktarılır.
syngo.plaza: syngo.plaza Siemens’in 2D, 3D ve 4D tetkikleri tek iş istasyonunda bir araya getiren ve böylece farklı yöntemlerle alınan görüntülerin çabucak değerlendirilmesine imkan sağlayan ilk PACS (Picture Archiving and Communication System – Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi) sistemidir. Bulgu süreci otomatik olarak hazırlanır, görüntünün gösterilmesi için ilgili uygulama syngo.via’da çağırılır.
Ekran düzeni ve fonksiyonlar rol tabanlı olarak belirlenebilir. Yüksek standardizasyon sayesinde mevcut donanım bileşenleri, işlevler ve hafıza birimleri sisteme entegre edilebilir ve klinik ortamdaki değişikliklere bir hasta çağırdıktan sonra sorunsuz bir şekilde uyarlanabilir.
İçeriği Paylaşın