Start-Up Stadium’a Türkiye’den GlaucoT Seçildi
BIO Digital kapsamında düzenlenen ve dünyanın dört bir tarafından alınan başvurular arasından seçilen 50 startupın girişimini anlatma şansı bulduğu Start-Up Stadium’a ülkemizden bir girişimci katılıyor. BIO Startup Program finalistlerinden olan GlaucoT, ilaçsız ve invasif olmayan tekniklerle nöroprotektif glokom tedavi yöntemi sunan girişimini, aralarında yatırımcıların da bulunduğu küresel biyoteknoloji ekosisteminin farklı aktörlerine anlatma imkânı bulacak.
Bizi Takip Et
Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD) tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü ReDis Innovation'ın üstlendiği BIO Startup Program’ın beş finalisti biyoteknoloji organizasyonu BIO Digital Convention’a katılmak için gün sayıyor. BIO Digital kapsamında düzenlenen ve dünyanın dört bir tarafından alınan başvurular arasından seçilen 50 startupın girişimini anlatma şansı bulduğu Start-Up Stadium’a ise Türkiye’den göz tansiyonu (glokom) hastalığına kalıcı bir çözüm üretmeyi hedefleyen GlaucoT girişimi katılacak.
BIO Startup Program’ın beşincisi Biyogirişimcilik Kampı ile sürüyor. Geçtiğimiz yıl 64 ülkeden 4 binin üzerinde şirket ve 7.260 kişinin katılımı ile gerçekleşen BIODigital öncesinde düzenlenen kampta biyogirişimciler, küresel aktörlerle verimli temaslarda bulunabilmek için ihtiyaç duyacakları, regülasyon, patent, iletişim, pazar analizleri gibi alanlarda yol haritaları hazırlamak üzere mentorlarla birlikte çalışıyorlar.
AIFD Yatırım Politikaları Direktörü Cengiz Aydın, BIODigital ilgili şu açıklamayı yaptı: “18 Haziran’a kadar sürecek olan biyoteknoloji organizasyonu BIO Digital’e katılma şansını yakalayan Funktor, GlakoLens, GlaucoT, Oruba Teknoloji & İnovasyon ve Virasoft için tüm kayıt süreçlerini tamamladık. Biyogirişimcilerimizin küresel biyoteknoloji ekosisteminin farklı aktörleri ile temas etmek ve işbirliklerine yönelik birebir görüşmeler yapmak adına önemli bir fırsat yakaladıklarına inanıyoruz. BIO Digital kapsamında uygulanan, birebir görüşmelere imkân veren ‘BIO One-on-One Partnering’ sistemi sayesinde, geçtiğimiz yıl alanında lider 3.269 şirket ile 28.867 işbirliği amaçlı görüşme gerçekleştirildi, uluslararası aktörlerin her biri yaklaşık 16 adet bire bir görüşme yaptı. Biyogirişimcilerimizin işbirliği yapabilecekleri kurum ve kişilerle birebir görüşmelerini mümkün kılmak için randevularını almaya başladık. Tüm finalistlerimizin bu fırsatı da en iyi şekilde değerlendirebileceğine inanıyoruz ve Start-Up Stadium’a katılma şansı bulan GlaucoT’a şimdiden iyi şanslar diliyoruz.”
GlaucoT, Elektronik Mühendisi Veysel Özkapıcı ve Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Abdulkadir Oduncu tarafından hayata geçirildi. GlaucoT cihazı ile göz tansiyonu hastalığına (glokom) kalıcı çözüm üretmeyi hedefliyor. GlaucoT’nin geleneksel glokom tedavi yöntemlerinden farklı olarak, girişimsel olmayan nöron koruyucu bir tedavi sunan, dünyadaki ilk tedavi yöntemi olduğunu belirten Op. Dr. Abdulkadir Oduncu, “GlaucoT ile hastaların evlerinde günlük bir saatlik özel bir gözlük kullanımıyla hastalığın gözde ve beyinde meydana gelen nöronal hasarı düzeltmeyi hedefliyoruz. Yenilikçi teknoloji ile geliştirilen GlaucoT gözlüğü göz çevresinde kişiye özel vakum ile glokomdan kaynaklanan optik sinir başındaki translaminar basıncı dengeliyor. Aynı anda 40 Hz frekansında titreşen ışık ile beyinde görme merkezindeki nöronal hasarı geriletiyor. Glokom hastalığında gözde ve beyinde biriken toksik proteinleri hedefleyen başka bir tedavi yöntemi dünyada yok. GlaucoT tedavisiyle nöronal inflamasyonu geriletmek mümkün olacak” diyor. Veysel Özkapıcı ise, 2021 son çeyreği içerisinde bu hastalığın etkilediği ve belki de görme fonksiyonunu yitirmek üzere olan hastalara kalıcı bir ürün sunabileceklerini aktarıyor.
İçeriği Paylaşın