Üniversitelilere Koza Projesi
Üniversitelilere Koza Projesi
Bizi Takip Et
Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) liderliğinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Koza Projesi kapsamında GAP Bölgesi’nden üniversiteliler, Janseen-Cilag’ta staj yapma imkânına kavuştu
Janssen-Cilag Türkiye, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından ilki bu yıl gerçekleştirilen ve GAP Bölgesi üniversitelerinden öğrencilere staj olanağı sağlayan Koza Projesi’ne dâhil oldu. Janssen-Cilag, projeye katılan 3 üniversite öğrencisine Temmuz-Ağustos aylarında staj imkânı sundu.
Proje kapsamında gerçekleştirilen mülakatlar sonucu, GAP Bölgesi’ndeki (Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak) üniversitelerden seçilen toplam 130 öğrenci YASED üyesi şirketlerde 1 ay süreyle staj yapmaya hak kazandı. Program kapsamında YASED, öğrenciler için gelişim ve liderlik eğitimleri de hazırlandı. Eğitim programlarında öğrencilerin hem staj sürecini hem de kendi yaşamlarını daha verimli hale getirebilmeleri için Türkiye’nin önde gelen eğitimcileri tarafından çeşitli sunumlar yapıldı.
Öğrencilere vizyon kazandırmanın yanı sıra uluslararası firmaların iş yapış sistemlerini merkezlerinde veya Türkiye’nin farklı bölgelerindeki operasyonlarında öğrenmelerini amaçlayan Koza Projesi’nde Abdülkadir Büyükkılıç (Harran Üniversitesi – Biyoloji – 4.sınıf), Ferhat Kılınç (Dicle Üniversitesi – Hukuk – 4.sınıf ) ve Nursel Bağışkondu (Harran Üniversitesi – İktisat – 3.sınıf) adlı öğrenciler, sırasıyla Global Klinik Operasyonlar, Medikal ve Finans alanlarında Janssen-Cilag’da birer aylık staj yapma fırsatı buldu. Öğrenciler staj dönemleri boyunca Janssen-Cilag bünyesindeki Mentor’lar aracılığıyla çeşitli konularda danışmanlık da aldılar.
Janssen-Cilag İnsan Kaynakları Direktörü Demet Akman, Koza Projesi ile vizyoner gençler yetiştirilmesine katkıda bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti ve benzer işbirliklerine her zaman açık olduklarını söyledi.
KOZA PROJESİ NEDİR?
Proje öğrencilerin staj dönemi süresince edindikleri deneyim ve vizyonu ileride gerek bölgeleri gerekse kendi kişisel gelişimleri için kullanabilmelerini hedefliyor. Proje Lideri olarak Amrop International Ortağı Prof. Dr. Yeşim Toduk seçildi. Proje ekibinde ise Frito Lay ve Nestle firmalarının yöneticileri görev aldılar. Proje uygulayıcıları ise YASED Üyeleri, GAP İdaresi, GAP Bölgesi Üniversite Yönetimleri, GAP Bölgesi Öğrencileri, Basın ve YASED Yönetimi ve Sekreteryası’ndan oluşuyor.
JANSSEN-CİLAG ŞİRKETİNİN FAALİYET ALANI
Johnson&Johnson grubuna 1961 yılında katıılan Janssen Pharmaceutica, 1994 yılında Cilag şirketiyle birleşerek Janssen-Cilag adını almıştır. Johnson&Johnson bünyesinde faaliyet gösteren Janssen-Cilag, dünyanın önde gelen yenilikçi ve Ar-Ge odaklı sağlık şirketlerinden biridir. Merkezi Belçika’da bulunan Janssen-Cilag, psikiyatri, onkoloji, algoloji, üroloji, enfeksiyon, iç hastalıkları, nöroloji, dermatoloji alanlarında insan sağlığının iyileştirilmesi için Ar-Ge, pazarlama ve satış faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Janssen-Cilag, 2009 yılında Türkiye’deki faaliyetlerinin 10. Yılını kutlamaktadır.
İçeriği Paylaşın