Uzak Doğulu Sağlık Sanatları

Uzak Doğulu Sağlık Sanatları

Uzak Doğulu Sağlık Sanatları

Bizi Takip Et


“Batı kökenli tıp bilimi insana makine gözüyle bakar ve ilgi odağını sağlıklılık halinden çok hastalığa ve görüntülerine yöneltir. Eğitiminde klasik mekanistik fizik, kimya ve biyoloji bilimlerinden yararlanır. Tedavide saldırgan yöntemler kullanır. Bu yaklaşımla insana, doğasını indirgeyerek yaklaşır ve tedaviyi semptomların (hastalık görüntülerinin) giderilmesi biçiminde değerlendirir” diyor Vadiruhu Çigong Okulu’ndan Hakan Onum.

Buna karşın geleneksel tıp yaklaşımlarının insanı, iç ve dış unsurlarıyla iletişim içinde gördüğünü belirten Hakan Onum, görüşlerini şöyle anlatıyor:
“Sağlığı iyileştirmeyi ve hastalıklardan korunmayı ön plana alır. Hastalanmayı da insanın yaşam unsurlarıyla olan ilişkilerindeki bozulma olarak değerlendirir. Ayrıntılı bir gözlem ve anamnez alındıktan sonra tanı konur ve tedavi başlatılır. En değerli tıbbî girişim sağlığı korumak ve bağışıklığı güçlendirmektir.
Her iki tıp yaklaşımının da başarılı olduğu alanlar vardır. Teknoloji ağırlıklı olan Batılı tıp acil ve mekanik müdahalelerde gelişkin teknikleriyle başarılı bir biçimde kullanılmaktadır. Buna karşın geleneksel tıp kronik hastaların tedavisinde daha başarılıdır ve tedavide doğal ve yumuşak yöntemler kullanır, yan etkiler yaşanmaz. Batı tıbbının ilâçları, yan etkileri göz önüne alındığı zaman saldırgan bir tedavi biçimi sergiler. Buna karşın ilâçlı tedavilerde bütünleyici olarak çigong (Uygur ve Çin kökenli yaşam enerjisi bilimi), yoga ya da taici çüen (Çin kökenli hareket etme sanatı) kullanıldığı zaman ilâçların verdiği hasarlar ileri ölçüde geriletilir ya da tümüyle kaybolur.

Geleneksel Çin tıbbı

Geleneksel Çin tıbbı bitkilerin ve tıbbî masajın kullanımlarını, akupunkturu ve tıbbî çigongu kapsar. Tıbbî çigong, canlılar (ağırlıklı olarak insan) ve doğanın yaşam enerjisi dinamikleriyle birlikte yaşam enerjisinin sağlığı güçlendirme ve tedavi amaçlı kullanımlarını inceler. Yaklaşık olarak her hastalıkta gerek tek başına, ana tedavi yöntemi olarak gerekse diğer yöntemlerle birlikte bütünleyici bir yöntem olarak başarıyla kullanılmaktadır. Ejderi Uyandırmak adlı kitapta çigong alanında yürütülmüş olan klinik deney ve gözlemler anlatılmaktadır. Özellikle ilâçlı tedavilerde ve kronik hastaların iyileştirilmesinde çigong ile büyük başarı kaydedilmiştir. Çigong birçok rahatsızlıkta tek başına kullanılabilmektedir.

Vadi Ruhu Çigong Okulu çalışmalarına katılanlar aşağıdaki yakınmalarından kısmen ya da bütünüyle kurtuldular:

Baş ağrısı,
Şimanlık (diyetsiz zayıflama ve kilo kontrolü),
Alerji ve alerjik astım,
Zayıflamış duyular,
Beden kimyasının bozukluğu,
Grip ve soğuk algınlığı,
Yüksek tansiyon,
Kronik peklik,
Kronik kan dolaşımı yetersizliği,
Nevrasteni (asabîlik),
Sinüzit,
Reflü,
Ağrılı Regl Dönemi,
Estetik görünmeyen beden, biçimsiz, zayıf ve fırlak kaslar,
Derideki pürüzler,
Omurga sorunları,
Depresyon,
Eklem sorunları,
Enerji ve zihinsel kapasitede artış,
Kemoterapinin yan etkileri,
Kanser

Okulda kist, tümör ya da kanser durumlarında özel bir dizi çigong alıştırması öneriliyor ve bunun dışına çıkılmaması isteniyor. Genel olarak tanı koymada geç kalınmadı ve tedaviye erken başlandıysa, neredeyse her tedavi yönteminde olduğu gibi çigongda da başarı şansı artıyor. Bununla birlikte hastalığın bulunduğu (başlangıç, orta düzeyli ya da ileri) evreye göre de çigong tedavisi belirlenebiliyor. Okulun verdiği en güzel hizmet bireylere kendi sağlık kaderlerini etkileme şansı vermesi. Tıbbî çigong çalışan hastalar kendi iradeleriyle de iyileşebileceklerini görünce bundan büyük yaşam kıvancı ve onur duyuyorlar. Bu da, psikolojilerini büyük ölçüde iyileştiriyor.
Kanımca Batılı eğitimden geçerek hekim çıkanların şiddetle yaşam enerjisi bilimi dersleri görmeye gereksinimleri var, çünkü böylece, aldıkları eğitimin çok büyük eksikliğini gidermiş ve insana, sağlık, hastalık ve tedaviye çok daha geniş bir bakış açısından yaklaşmış olacaklar. Bu durumda da hem tedavi başarılarını çok daha ilerletecekler hem de alanlarında en değerli hizmet biçimine, sağlığı koruyup güçlendirmeye, insanların hasta olmamasını sağlamaya ulaşmış olacaklar. Evren açık düzende (görünüşte) klasik fizik ve kimya ile, örtük düzende (derinde) ise enerjinin, zihnin yönlendirebildiği en küçük birimleriyle, kuantlarla çalışıyor. En temelde bilinç bilimi yatıyor, çigong ise bir bilinçlilik bilimidir.”

Kaynak: Vadi Ruhu Çigong Okulu web sitesi
(www.vadiruhu.com)


İçeriği Paylaşın