Watson, Actavis İle Birleşti
Watson, Actavis İle Birleşti
Bizi Takip Et
Watson Pharmaceuticals, Actavis Group ile sürdürdükleri 5.50 milyar dolar değerindeki satın alım işlemlerini tamamladıklarını duyurdu. Birleşmenin ardından ortaya çıkan eşdeğer ilaç şirketinin 2012 yılı ortak gelirinin 8 milyar doları aşması bekleniyor. Şirket, 2013 yılından itibaren operasyonlarına Actavis adı altında devam edecek.
Watson, Actavis’i satın alarak önümüzdeki üç sene içinde 300 milyon dolar değerinde tasarruf sinerjisi yakalamayı hedefliyor. Yeni şirketin gelirlerinin yüzde 40’ı, ABD dışındaki ülkelerden elde edilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Watson Başkanı ve CEO’su Paul Bisaro; güçlü, karlı ve hızla büyümekte olan iki şirketi birleştirerek küresel bir güç yarattıklarını söyledi. Bisaro, uygulanan entegrasyon planlaması dahilinde, birleşmenin finansal ve ticari değerini hızla artıracaklarını açıklayarak sözlerine şöyle devam etti:
“Satın alım kararımızın ardından uluslararası eşdeğer ilaç, AR-GE ve ortak hizmet yönetimlerimizi belirledik ve bugün tek bir şirket olarak operasyonlarımıza başlıyoruz. Aynı zamanda bugün, ilk 100 gün stratejimiz doğrultusunda uluslararası yapımızı etkin kılacak büyümeye odaklanarak öngördüğümüz sinerjiyi yakalamayı hedefliyoruz.
Yeni şirketimizin ve 17.000 çalışanımızın güçlü ve sürdürülebilir büyüme için kusursuz bir entegrasyon süreci geçireceğinden eminim. Satın alım işlemlerinin tamamlanmasıyla, organik büyüme ve nakit akışı yaratacak eşdeğer ilaç varlıklarına artık sahibiz. Bu, bütün birimlerimizin, özellikle de uluslararası markalı ve bio-benzer ürünlerimizin, gelecekteki büyümesine odaklanmamıza fırsat sağlıyor.”
Actavis Türkiye Genel Müdürü Ali Toker, Türkiye’ye 55 yıldır yapmakta oldukları yatırımları, yeni şirketle birlikte artırarak devam edeceklerini açıkladı.
Actavis’le birleşerek dünyanın 3’üncü büyük eşdeğer ilaç şirketi olan Watson, 5 kıtada 60’dan fazla ülkede faaliyet göstermeye başlıyor. ABD, İngiltere, Kanada, Avusturalya, İskandinav ülkeleri ve Rusya’nın aralarında bulunduğu 33 pazarda ilk 10 arasında yer alan yeni şirket, organik büyüme için güçlü bir platform oluşturuyor. Şirketin en hızlı büyüme alanlarının ABD, Orta ve Doğu Avrupa, Rusya, Güneydoğu Asya ve Avusturalya olması beklenirken, Batı Avrupa’nın en hızlı büyüyen eşdeğer ilaç şirketi oldu.”
BÜYÜYEN ÜRÜN PORTFÖYÜ VE GELİŞTİRİLMEKTE OLAN ÜRÜNLER
Şirketle ilgili olarak verilen bilgiler şöyle:
“Birleşmenin ardından şirket, 750 molekül ve 1700 dozaj formdan oluşan geniş bir portföye sahip oluyor. Endüstri lideri bu portföy, katı dozaj formlar, oral kontrollü ve uzatılmış salımlı, transdermal, enjekte, jel, yarı katı ve oral transmukozal teknolojilerinin kullanıldığı ürünlere odaklanıyor.
Şirketin dünya genelinde sunduğu hizmet seviyesi 40 milyar üniteyi aşan uluslararası üretim kapasitesi ile en üst düzeye çıkıyor. ABD’de geliştirmekte olduğu 180 ürün, uluslararası pazarlarda ruhsat işlemlerinin devam ettiği 2000 ürün ve onkoloji ürün geliştirme ve üretme kapasitesinin yanı sıra yeni şirket, uluslararası ilaç liderleriyle birlikte bio-benzer ürün geliştirme çalışmalarına devam edecek.”
ŞİRKET, 2013 YILI İTİBARİYLE OPERASYONLARINA “ACTAVİS” OLARAK DEVAM EDECEK
Watson ve Actavis birleşmesinin ardından yeni şirketin, 2013 yılından itibaren Actavis adı altında operasyonlarını sürdürecek. Yeni şirketin markalaşma süreci tüm merkezlerini, operasyonlarını ve ticari varlıklarını kapsayacak.
Dünyada 60’tan fazla pazarda sürdürmeye başladıkları etkinlikleriyle şirketi tek bir isim altında birleştirmenin tüm paydaşlara sağladığı birçok olumlu etkinin farkında olduklarını belirten Başkan ve CEO Paul Bisaro, “Ortak şirketimizin faaliyet göstereceği ticari ve rekabetçi piyasalarda değer yaratacak tek bir uluslararası markanın tesis edilebilmesinin önemine odaklandık. Portföyümüzdeki mevcut isimleri kapsamlı bir şekilde gözden geçirdik ve bu süreç devam ederken, ideal adayın Actavis olduğu ortaya çıktı. Bu isim, uluslararası alanda kullanılabiliyor ve kuvvetli üç kelimeyi çağrıştırıyor; eylem, vizyon ve güç. Bu üç kelime de Watson ve Actavis tarafından değer verilen özellikler” dedi.
İçeriği Paylaşın